KEVÄT 2010 Sytomyssykeräyksen tietoja

HUS-myssykuvia Galleriassa

Myssyohjeita linkitettynä

1266687799_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

täältä SytomyssyHUSsyksy2010

 

Missä kerätään

Keräysalueiden yhteysblogien linkit ovat sivupalkissani. Eniten tietoa löydät Matleenan ja Seijasiskon blogeista. Alueita on nyt 14 (19.3.2010).

Keräykseen voivat osallistua ihan kaikki kynnelle kykenevät! Ei tarvitse ilmoittautua mihinkään, ei tarvitse kuulua mihinkään ryhmään tms.

* *


Minne voin toimittaa myssyni

Keräysalueesi blogista löydät tiedon minne voit jättää myssyjä - esim. paikkakunnan lankakauppa tms. - tai kenelle voit niitä lähettää.

HUS-alueen myssyt toimitetaan Leenah:lle ja lähetysosoitteen saat minulta tai Sannalta kysymällä sähköpostilla, [email protected] tai [email protected]

HUS-alueen myssyjä voi toimittaa:

PAG-putiikkiin, Mannerheimintie 91.

TIKATA, Itäkeskus, 2. kerros. Jättäessäsi myssyt Tikataan, saat arpalipukkeen/myssy, arvonta suoritetaan elokuun alussa ja palkintona on Bernette ompelukone. Lue tästä linkistä lisää.* *

SPONSORIT

Katso keräysalueesi yhteysblogista, josko sieltä löytyisi tietoa alennuksista tai lahjoituslangoista.

HUS-alue on saanut lahjoituslankaa LankaMaailma Nordiasta, Novitalta, Priimasta ja Vihreästä Vyyhdistä. Muut on jo jaettu tarvitseville mutta Vihreän Vyyhdin lankoja on vielä jonkun verran. Toimitan niitä Stadin alueelle ja osin Espooseen/Vantaalle, muualle postitse, ja toimituksesta voit sopia ottamalla yhteyttä minuun sähköpostilla. Priiman antamia lankoja voi kysyä Anittalta/ Kerroskiisseli.

PAG-putiikissa on lankalaatikko, josta tarvitsevat voivat ottaa lankaa myssyjä varten.

TIKATA Itäkeskuksessa on mukana HUS-kampanjassa. Sinne voi jättää myssyjä ja osallistua arvontaan, jossa palkintona on Bernette-ompelukone. Lue lisää Tikatan nettisivulta: tässä linkki kirjoitukseen.

 

teetee on lahjoittanut lankaa Anjalinille.

Lankakauppa Kuje on lahjoittanut suuren määrän lankaa Pohjois-Karjalan projektiin. Niitä voi hakea Maijan mattopirtistä. Lisää tietoa Villavaara-blogissa.


ALENNUSTA myssylangoista antavat ainakin

Tapion kauppa ja Kauhavan kangas-aitta sponsoroivat kampanjaa.

Tapion kaupasta saa alennusta bambu- ja bambusekoitelangoista ja Kauhavan kangas-aitta antaa alennusta Esito virkkuulangasta.

Wetterhoffilta saa alennusta bambu-puuvilla sekoitelangasta. Ja myssyjähän tarvitaan myös talvella, joten silkkivillanlangat ovat oiva, kutittamaton vaihtoehto. Tarjous koskee siis myös niitä. Tarjoushinnan saa, kun muistaa mainita tekevänsä sytomyssyjä.

Tarjous on -10% (Seijan lisäys)

* *

Millaisen myssyn teen

Edit 8.4.10: Tässä linkki Seijasiskon blogikirjoitukseen, jossa on linkit myssyohjeisiin: Myssyohjeita

Ohjelinkkejä löytyy esim. Kanta-Hämeen myssyblogista, Lankapirtistä ja Seijasiskon neuleblogista.

Pääasia myssyissä on, että ne eivät kutita. Puuvillalanka on hyvä vaihtoehto mutta muutkin langat käyvät. Tässä on kopioituna Matleenan viimeisin ohjeistus myssyistä - kirjoituksessaan lauantaina 13.3.2010.

" Paljon on puhuttu millaisia myssyjen pitäisi olla ja tehdäänkö niitä vain naisille vai miehille ja lapsillekin. Minusta nuo seikat ovat toisarvoisia, vaikka aikoinaan myssyilyä aloittaessamme annoimmekin ohjeita ja oman kampanjamme suuntasimme naisille, mutta otettakoon ne vain suuntaa-antavina vinkkeinä. Sairastuneethan ovat kaikki erilaisia ihmisiä, heidän tarpeensa ja toiveensa ovat erilaisia, siksi ei voida määritellä tarkoin, millainen sytomyssyn tulisi olla. Mielestäni tärkein seikka on myssyn materiaali, ettei se kutita eikä hiosta, vaan myssy tuntuu mukavalta päässä. Toiset hikoilevat päästään muutenkin ja pitävät mielellään reikämallilla tehtyä pipoa, kun taas toiset palelevat päästään ja pitävät mielellään vaikkapa tiivistä villapipoa, jos se ei kutita. "

**

Myssyasiaa FaceBookissa mm.:

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=358778646224&ref=mf

http://www.facebook.com/group.php?gid=346373504622&ref=mf

 

**

HUS-kampanja mediassa

KESKI-UUSIMAA lehti 27.2.10

VIHDIN UUTISET 26.2.10

HS-Sunnuntaina 7.3.10 / Tämä Hesarissa ollut maininta kampanjastamme on poikinut Sannalle yli sata yhteydenottoa!