Vuoden viimeisenä neuleena valmistui, vihdoin ja viimein, vihreä villapuseroni.
Siitä tuli oikein hyvä ja onnistunut.  Väri on kaunis vihreä, aavisturipaus ruskeita hippuja seassa. Väri näkyy oikeampana tässä aiemmassa kuvassa.
Tämän kanssa ei varmasti palele vaikka tulisi millainen talvipakkanen!


1173090.jpg

1173091.jpg

Lanka:Wendy, Emu Superwash, 900 g
Hinta: 63,00 euroa
Puikko: 3.5 ja resoreissa 3.0
Malli: vähän sieltä ja täältä
Neulos: puolipatenttia

Ajatus tällaisesta puserosta on muhinut mielessä kauan, monta vuotta varmaankin. Iki-iki-vanhassa Florica-vyötteessä on ohje, jolla olen joskus tehnyt puseron miehelle. Itselle se jäi silloin tekemättä mutta tässä se nyt on.

Tuota vyötteen ohjetta en sitten seurannutkaan koska se vaikutti jotenkin oudolta. Mallitilkulla selvitin silmukkamäärän ja siitä tämä sitten syntyi.

Hanna Jaacks´in erinomaisesta opuksesta katsoin patenttineuleen reunasilmukkaohjeen sekä saumojen ompelun. Onnistuivat oikein hienosti.

Neuloin puseron osat erikseen koska ajattelin saumojen antavan ryhtiä puserolle. Oletettavasti näin onkin, aika sen sitten näyttää.

Kaikki puseron saumat on ommeltu oikealta puolelta reunasilmukan vierestä nurjasta silmukasta.

1173086.jpg

Saumapistot kiristettynä
1173088.jpg


Huomaamaton sauma puikon osoittamana

1173085.jpg


Kauluksen päättelyyn kokeilin italialaista päättelyä. Siitä tulikin oikein siisti ja hyvä reuna MUTTA se oli liian tiukka, pää ei mennyt läpi.
Onneksi olin pistellyt neulan huolellisesti silmukoiden läpi - eikä langan - niin sain päättelyn purettua vaivattomasti.

1173084.jpg


Päättelin tämän sitten ihan normaalisti ja hyvä tuli siitäkin. Kaulus on ihan yksinkertainen, päärmeenä käännettynä se olisi ollut aivan liian lämmin.

1173092.jpg


Pusero on reilun mittainen, sen saa hyvin vedettyä ulkoillessa vaikka pepun päälle. Hihat ovat myös tarpeeksi pitkät, ei kuitenkaan mitkään ylipitkät.

Luultavasti tämän tulen käyttämään "puhkikuluneeksi", niin kivalta vaikuttaa.
Lankahan on uusi tuttavuus, joten sen kestävyydestä tai nyppääntymisestä ei ole kokemusta itsellä enkä ole mitään kommentteja kuullut. Aika näyttää kuinka käy.


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA LUKIJOILLENI!



Uuteen vuoteen uusin langoin,
Kristiina