Kassin virkkaaminen alkoi näistä ihanista kassinkahvoista, jotka ostin Karnaluksista. Lopulta ne olivat kuitenkin liian kapeat kassiini! Neulemyllyllä veivasin i-cordia jotka palmikoin neljällä säikeellä kantohihnaksi.

Halusin jonkin kivan kesäkuvan kassiin, selasin kaikki kässälehdet ja tämä ristipistoperhonen löytyi jostain niistä. Alimmassa kuviokerroksessa on myös ristikuvio, jonka otin vanhasta ohjevihkosta. Siinä on monta yhden silmukan kuvio-osaa ja ne ei oikein näy eikä oleetkaan hyvät. Jätin ne pois  ja tein enemmän perhosia seuraaviin kerroksiin.

Lanka: Catania (n. 300 g?)   Koko: korkeus n. 30 cm, leveys n. 28 cm

Koukku: 3.0

Ohje: Suuri Käsityö 3/2006 Jenkkikassi. Siitä otin aloituksen koska halusin tuon kivan tereen pohjan reunaan. Jenkkikassin olen tehnyt maaliskuussa 2006.

 

Pohjassa on muovitabletista leikattu vahvike, joka on kiinnitetty peltinapeilla.

 

Vuorikangas puuvillaa, vetskari Karnaluksista joskus varastoon ostettu. Palmikko on vähän paksu ja epämääräisen näköinen koska hännät on palmikoitu takaisin päin. Miksiköhän sitä sanotaan? Köysissäkin lenkin jälkeen päät pujotetaan köyden sisään . . . PLEISSATA on se sana mikä ei mieleen juolahtanut. Sari kommentissaan sen kertoi. Kiitos Sari!

 

Kassin kahvalenkit on myös - kuinkas muuten - Karnaluksista joskus ostettu. Kaikenlaista sälää sieltä on hyvä mukaansa haalia, aina niille käyttöä löytyy;)

 

KS