Ekaks "ei neuleita" vaan kissauutinen: Emppu on ollut jalkaleikkauksessa, ristiside korjattu. Siitä on kuvia ja tietoa kissablogissa.

 

Puikot on suihkineet jonkun verran. Valmista ei ole mutta laitan keskeneräistä näytille.

Kauneimmat Käsityöt nro 3/2012 lehdessä on monta kivaa mallia, jotka voisi neuloa. Katju on tehnyt mallin 24 ja sen voisin mäkin tehdä + monta muuta.

Nyt on ollut puikoilla tämä nro 19. Siitä puuttuu vielä reunusten virkkaus ja napit. Mulla ei ollutkaan täällä kotona sopivan kokoista virkkuukoukkua mutta sain sentään kappaleet muotoiltua ja sivusaumat ommeltua. Siistit saumat (kuvassa keskellä poikittain) tuli taas ja olkasaumat on neuloen silmukoitu, hyvin kuvio asettui saumaan.

Lanka on ohjeenmukainen M&K Flox, jota kului 265 grammaa puikoilla nro 4.0.

 

 

Ja sitten on tämä todellinen murheenkryyni, Pitsijakku nro 3. En oo varmaan koskaan purkanu ja neulonu, purkanu ja neulonu mitään neuletta niin paljon kuin tätä. Ensin tökkäsi merkki, jossa kolmion sisällä on piste, josta ohje sanoo että työstä kapenee 2 silmukkaa. Todellisuudessa kapenee vain yksi silmukka.

Olin jo aika loppusuoralla vartalo-osassa kun yks kaks silmukat ei täsmänneet. Ei menny kuvio oikein ei sitten millään. Purin, neuloin ja purin monta kerrosta ja neuloin.

Sitten yks kaks huomasin, että piirroksessa 2. on virhe: rivillä 57 puuttuu langankierto (merkkinä on oikea s): edellisen rivin merkinnän 3 yhteen yläpuolella tulee olla langankierto.

Tuosta kun selvisin ja alkoi hihan neulominen niin jo oli soitettava Irja Mäkiselle. Hihan piirros 4. oli aivan hebreaa. Eka kerros kun on, ainakin mun neuleessa, se vartalo-osassa neulottu viimeinen kerros. Sitten ihmettelin miten kavennuksia tehdään joka 4. kerros. Neuloin ja laskin silmukoita ja ne penteleet vaan lisääntyi! Missään ei sanottu, että niitä onkin enemmän sillä kerroksella, jossa on tuo pisteellinen kolmio. Sillä toisella kerroksella sitten silmukkaluku täsmää, miten satuinkin aina laskemaan sillä väärällä kerroksella?! Mutta ennenkuin tämän huomasin niin purkua oli monen monta kertaa. Irja Mäkisen kanssa keskusteltua kavennusasia alkoi, ehkä, valkenemaan.

Mutta mutta, kun hihaan piti tehdä enemmän kerroksia kuin kaaviossa oli piirrettynä niin taas tuli kavennusongelma. Ei täsmänny mutta sävelsin sitten oman harkinnan mukaan. Tuon 4. piirroksen hihaosuuden neuloin sitten toiseen hihaan heti ekan jälkeen, etten unohtaisi sovelluksiani. Mutta nyt silmukat taisi jotenkuten mennä toistossa oikein. Vaan ei tässä kyllä mitenkään täsmää neulottu osuus teksin kanssa, 11,5 cm ja 28 kerrosta ja sitten pitäisi jatkaa piirrosta 2. Ei ei, ei riitä nuo mitat siihen, että piirrosta 4. olisi neulottu sen verran, että jäljellä on 60 silmukkaa! Paljon enemmän tuli neulottua ja taitaa siis hihoista tulla mulle vähän pitkät, ainakin helman loppupitsi mitattuna ja sama hihaan neulottuna vaikuttaa tuottavan pitkän hihan. Noh, neulon lopun kuitenkin ohjeen mukaan, en uskalla mitään lyhennystä suunnitella, pääasia on että saan neuleen valmiiksi ja ehkä päällenikin joskus.

Lankana Diamond Cotton 8/4, puikko nro 4.0.

Jatkan sinnikkäästi loppuun asti vaikka mikä olisi. Tää mun piti muotoilla kotona mutta jäi nyt se tekemättä. Ehkä saan sen muotoonsa ja helman kolmiot venytettyä kalliolla.

KS