Lankatarinoita kirjoitti saareen muutostani ja siellä kommentissa "anpali" kyseli onko saaressa paljon "huvila-asukkaita" vai saako olla rauhassa. Maria siihen jo vastasikin mutta lisään, että saaressa on noin 50-60 vakio telttailijaa koko kesän, viikonloppuisin on aika paljon kävijöitä sekä teltoilla että päiväretkillä.

Kesä- ja heinäkuussa moni viettää joitakin viikkoja tai koko lomakuukauden telttaillen. Saaren pinta-ala on 100 ha, eli tilaa on mutta saaren keskiosassa telttailu ei ole sallittua eikä mitenkään edes mahdollista sankan metsän ja rämeikön takia.

Telttailualueet ovat rantojen läheisyydessä ja jonkun verran kuivemmalla ja kallioisella keskiosalla. Maasto on luonnontilassa eikä tänne ei ole mitenkään tasoitettu teltta-alueita, nurmikoista puhumattakaan, vaan jokainen laittaa telttansa siihen paikkaan minkä katsoo sopivaksi. Jos siinä on joku kivi tai risu tiellä niin raivaa sen sitten pois.

Vuosien kuluessa suosituimmat alueet ovat tietysti jo tallautuneet tasaisiksi ja hyviksi paikoiksi. Moni ns. vakiotelttailijan kaunis paikka ei välttämättä ole sellainen paikka, johonka kuka tahansa laittaisi telttansa. Paikkaa on saatettu raivata pahimmista kivenmurikoista, juuria tms. voi olla teltan alla yms. epämukavuuksia. Itsellänikin oli viime kesänä aikamoinen kanto, sisällä, oleskelutilani reunalla, mutta siihen se teltta oli laitettava, että sen sai jotenkuten suoraksi ja vielä niillä valtavilla kivillä helman kiinnitettyä maahan. Nyt sain teltan siirrettyä sen verran, että kanto jäi just reunan ulkopuolelle.

Tämä kuva on otettu ylempää kalliolta. Kuvasta näkee, että aikamoista kivikkoa ja metsänpoikasta lähialue on, ei siihen kukaan heti viereen tule, siinä ei kertakaikkiaan ole tilaa teltalle. Noh, soputeltalle kyllä sovulla löytyy paikka;) Toukokuun viikkoina lähin asuttu teltta taisi olla noin 150 metrin päässä, matkaa on vaikea arvioida metsässä. Rauhassa siis sain olla.

maisema_01.jpg

 

Tämä on samalta kalliolta kuin tuo edellinenkin kuva.

maisema_02.jpg

 

Tämä kuva on alhaalta rantakivikosta tuonne ylös mistä edellinen kuva on otettu.

maisema_08.jpg

 

Koirat ja muut kotieläimet on pidettävä kytkettyinä saaressa. Koiria varten on nyt saatu koira-aitaus.

maisema_05.jpg

 

maisema_06.jpg

Näillä kuvilla, näihin maisemiin,

näkemiin, Lukijani.

KS