Monet kesät olen Kaunissaaressa (Sipoo) viettänyt, mutta viime kesänä en edes käynyt siellä. Jokunen viikko sitten, pitkän pohdinnan jälkeen, tein päätöksen: menen saareen kesäksi.

Välivuosi oli ilmeisesti paikallaan, koska nyt tuntui hyvältä taas mennä sinne. Viikko sitten sunnuntaina vein jo osan tavaroista ja Helatorstaina vein sitten huvilani ja suurimman osan muusta tarpeellisesta rekvisiitasta. Vielä on tosin paljon kannettavaa mutta niinhän se on aina, että sitten kun leiri on valmis niin onkin jo aika purkaa se.

Löysin oikein mukavan uuden paikan itselleni. Vanha ikiaikainen paikkani meni toisille viime kesänä, enkä siihen enää olisi halunnutkaan mennä. Aikansa kutakin sanoi pässi jne.

 

Tästä se lähtee, onneksi Isoja Kiviä oli paikalla jo valmiiksi.

Saari%201_01.jpg

 

Sekalaisen näköinen nyyttikasa, mutta kyllä ne oikeasti oli hyvin pakatut ja järjestyksessä.

Saari%201_02.jpg

 

Tässä se sitten on: Kesähuvilani!

Saari%201_07.jpg

Laitoin ensin teltan toiseen suuntaan: oviaukon merelle päin. Jotenkin se vain tuntui luonnolliselta, että ovi ja etupiha ovat merelle. Aikani tuumailtuani ja paikkaa "maistellen" tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että ikkuna merelle päin niin saan enemmän valoa sisälle ja etupuoli länsi-lounaaseen niin voin nauttia ilta-auringosta pihallani.

Lauantaina illansuussa sateenripsomisen loputtua ryhdyin tuumasta toimeen ja käänsin teltan. Kova hommahan se oli ja tuli mieleen "Kivenpyörittäjän kylä", nimittäin yhden jos toisenkin kiven jouduin oikeasti pyörittämään uudelle sopivalle paikalleen.

Paikkani on etelärannalla, kuinkas muuten. Moni neuloja onkin ollut innostunut tulemaan saareen ja kallioille neulomaan. Tämän näköistä ja väristä telttaa ei lähimailla ole, joten kyllä Neulootikkojen pitäisi perille löytää. Laitan ehkäpä jonkin Neulegraffitin portilleni. Jos en ole paikalla, niin terveiset voi jättää Vieraskirjaan.

 

Saari%201_06.jpg

 

Näin huvilani pilkistää polulta päin

Saari%201_08.jpg

 

ja näin rannalta

Saari%201_05.jpg

 

Rantani on varmasti saaren kuumin paikka. Se on kivikkoa ja kerää lämpöä valtavasti, kuin saunan kiuaskivet.

Saari%201_04.jpg

 

Näkymä Rantaterassiltani: aava meri

Saari%201_03.jpg

 

Valoa ja varjoa siimeksessä.

Saari%201_09.jpg

 

Merimatkalla näkee uuden, uljaan VUosaaren sataman.

Saari%201_10.jpg

 

Liikuntaviraston Kaunissaari esite PDF

Liikuntaviraston sivulla perustiedot Kaunissaaresta

Liikennöitsijä Norsölinen sivulla perustiedot Kaunissaaresta

Norsölinen sivulla on kartta yhteysveneen lähtöpaikasta Vuosaaressa. Huom. tällä sivulla oleva aikataulu ei ole ajantasainen vaan:

Aikataulu PDF on oikein.  Katso aikataulusta Reittiliikenne, ei Saaristoristeilyt.

Liikuntaviraston esitteessä Vesiliikenne Helsingissä 2009, on myös Kaunissaaren reitti 15, aikataulu ja saaren kartta.

Kauppavene Christina ilmeisesti käy saaressa myös tänä kesänä, mutta aikataulusta ei ole vielä tietoa.

* * *

Punaisella K:lla on merkitty paikkani. Laivarannasta suoraan saaren läpi, matkalla tulee Y-risteys, siitä oikealle. Jälleen Y-risteys, josta myös oikealle. Sitten tuleekin T-risteys josta myös oikealle sillan yli ja vähän matkaa eteenpäin niin jo pitäisi kohta olla perillä. Kysyvä löytää perille. Y- ja T-risteykset kartassa keltaisella.

1243283278_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kartta Liv:in esitteestä.

 

EDIT: Saaressa puhelimeni on kiinni, mutta tekstiviestit pyrin lukemaan kerran päivässä.

KS