Messuluettelon otsikko on: Nyt joka sorkka messuille.

Suosittelen. Viivyin siellä reilut neljä tuntia eikä aika tullut ollenkaan pitkäksi. Minullahan aikaa tietysti kuluu kun juttelen myyjien kanssa ja tutkin tavaroita. Näillä messuilla menee aikaa myös maistelemiseen. Hyviä tuotteita vaikka kuinka paljon.

Ja ne eläimet.  Ihania possuja, kilejä, lehmiä, biisoneita ja niitä paljon parjattuja häkkieläimiä; minkki, hilleri, kettu ja supi. Hyvin nuo häkeissään viihtyivät. Minkit olivat oikein leikkituulella. Ja häkkiin minkit kuuluvatkin täällä meidän maassa. Luonnossa ne saavat paljon pahaa aikaan.

Mahdolliset ostokset kirjoitin ensimmäisellä kierroksella ostoslistaan ja tein sitten toisen kierroksen ostellen sen mitä loppultakin halusin. Silkat heräteostokset jäivät näin tekemättä. No, enhän näitäkään ostettuja välttämättä tarvitse mutta.....

Langat ovat tässä:

19882.jpg

Vaikuttaa siis siltä, että täälläkin huovutetaan jotain joskus! Määkylän Puodista Pirtin Kehräämön suomenlampaan villaa. Vuorelman Pilvi maksoi vain 1.50 € (lopetustuote), siitä tulee nukenvaatetta pukinkonttiin.

Muut  ostokset:

19883.jpg

Kuusenkerkkäsiirappi saattaa maustaa joulun porofileen mukavasti metsäiseksi.
Vadelmalimonadilla herkuttelen kunhan se on hieman viilentynyt . Marmeladi maistuu aina. Saaristolaislimpusta pakastan puolikkaan Englantiin vietäväksi, oman puolikkaan mutustelen hyvien juustojen Vilhon ja Hilman kanssa.

Ja  sitten tuossa on koukku. Ei, se ei ole Kapteeni Koukun käsi vaan ensi kesää varten hankittu harrastusväline: puun koverrin! Juu, pyöritelkää vaan päitänne ja ihmetelkää mitä se taas on keksinyt.

Tampereen messuilla tuon standin lähelle ei päässyt ollenkaan ja olin pettynyt. Nyt siinä oli hyvää tilaa ja myyjällä aikaa keskustella ja hän ymmärsi hyvin, että en halunnut ostaa mitään kallista vaihtoehtoa vaan tällaisen millä pääsen alkuun. Viime kesänä veistellessä tuntui, että puukko ei riittänyt toteuttamaan ideoitani. Myyjä varoitteli kyllä, että tähänkin jää koukkuun ja välinevalikoima tuppaa laajenemaan huomattavasti.

Mihin mä oikein joudun kaikkien ideoitteni ja uusien taitojeni kanssa? Miksi nämä mukavat asiat löytyvät vasta nyt eikä monta vuotta sitten? Olisi voinut oikeasti ruveta opiskelemaan kaikenlaista ja hyödyntää opittua vaikka puoliammatikseen tms. No, kaikkea ei elämältä saa ja hyvä näin, voinhan kiikkustuolissa muistella näitäkin harrastusseikkailuja.

Messulipusta sai 2 € alennusta Novitan-klubikortilla. Lipunmyyjä halusi oikein nähdä kortin kun olin ensimmäinen joka tälllaisen harvinaisuuden esitti.  Messuluettelo on ilmainen, Tampereella se maksoi euron.

KS