Jo lokakuussa Stockan Hulluilta päiviltä ostin kangasta sermin päällystämiseksi. Kuinkas on aika rientänyt ja kangas marinoitunut laatikossa.
Eilen sitten tuumasta toimeen ja viritelmä on nyt valmis.

Kehys on kivikovaa puuta ja "kangas" on riisipaperia. Tämä puoli jää tällaiseksi ja nyt sängyn puolella.
sermi_01.jpg

Toinen puoli oli tällainen tylsä paperin tukitikkuineen,ja tämän puolen päällystin.
sermi_02.jpg

Kankaan pinta on elävä, sillä raidat on kudottu koholle. Väri sopii tuoleihin just hienosti.
sermi_03.jpg

Aivan oikein näette, se kupruilee. Paukkuttelin kankaan kehyksiin niittipyssyllä. Puu on niin kovaa, että niitit eivät halunneet upota siihen. Paukuttelu vaatii voimia enkä viitsinyt/jaksanut ampua niin kovin tiheään. Luonnossa se ei näytä noin kupruiselta kuin kuvassa, eli ei haittaa minun silmissä. Tässä hommassa olisi ehkä tarvinnut miehistä apua tuossa pyssynkäytössä.

Joku sanoi, että se verho keittiötilan edessä ja tämä sermi pienentävät huonettani. Ehkä niinkin mutta minähän täällä asun ja neliömäärä pysyy kuitenkin samana. Sermi oli pitkään vintillä mutta syksyllä otin sen taas käyttöön kun halusin "makuuhuoneen" tai pesän nukkumista varten.

Yhden kaitaleen kasasin palasista kun en halunnut ostaa kangasta vielä yhtä pituutta varten, silloin olisi jäänyt ylimääräistä kangasta nurkkiin pyörimään. Ja olihan se myös hintakysymyskin. Se pää sermistä on melkein näkymättömissä niin ei haittaa. Sain kuitenkin raidat täsmäämään kun juuri ja juuri riittävään leveyteen ompelin käännösvaran toisesta päästä jääneistä tilkuista.
sermi%2005.jpg

Ompeluun ryhtyessä olikin sitten todella mukava valita sopiva puola uudesta puolakotelosta, jonka hankin jokin aika sitten. Ennen puolat pyöriskelivät laatikossa ja lankojen päät olivat solmussa. Sijoitus koteloon kannatti vaikka hieman kirpaisikin.
sermi%2004.jpg

Ja kodin kunnostus jatkuu tänään: nyt hion eteisen kahden oven karmeista vanhan maalin! Ja sitten pesen eteisen seinän!
Huomenna nimittäin saan maalatut oveni ja niiden mukana maalia karmeja varten. Seinää en sentään maalaa, pesu todennäköisesti riittää niin ettei se erotu likaisen harmaana kunnostetujen ovien vieressä.

KS