Käväisin Englannissa kummipoikani lastenvahtina systerin kanssa, joka on siis lasten Famo. Helsinki-Vantaa lentokentällä on tämmösiä kivoja karhuja.

England_01.jpg

 

Torstaina käytiin ankkalammella syöttämässä sorsia.

England_02.jpg

Muut oli ihan tavallisia sorsia mutta joukossa oli yksi mustavalkoinen mikäliesorsa.

England_05.jpg

England_03.jpg

England_04.jpg

Matkan varrella näin katuun maalatun oudon tekstin: Walking Bus! Mitä ihmettä, kävelevä bussi? Ahaa, tämä maalattu kohta on kokoontumispaikka lapsille, jotka sitten kävelevät kouluun muutaman aikuisen turvallisesti saattamina. Aikas hyvä systeemi, ei tarvi kaikkien vanhempien joka päivä olla paikalla, jokainen saattaa vuorollaan.

Iltapäiväkävelyllä käytiin Taran koululla. Jonkin englannissa tapahtuneen kaappausdraaman seurauksena koulun portit ovat auki vain kun lapset tulevat ja lähtevät koulusta, muulloin ne ovat lukossa, näin siis ilmeisesti koko maassa.

England_06.jpg

England_07.jpg

 

Jotain kummallista harmaata ainetta ajettiin pellolle. Lähellä oli myös lampaita laiduntamassa mutta taisivat olla lihalampaita niin en kuvannut, villalampaat olis ollu toinen juttu.

England_08.jpg

Ham Street Station = juna-asema

England_09.jpg

 

Tällaisia kujia on talojen välissä, "Rights of way" niitä kutsuvat, en uskaltaisi pimeällä kulkea! Pihoilla ja nurkissa oli paljon roskaa ja ja sekalaista kamaa, siis aika epäsiistiä. Kadut oli kyllä siistejä. Vasemmanpuoleinen liikenne oli hassu, katsoin aina väärään suuntaan kun mentiin kadun yli.

England_10.jpg

 

Perjantaina mentiin bussilla Ashfordin keskustaan Family Explorer-lipulla = 10 puntaa, jolla 2 aikuista ja 3 lasta saa ajella rajoituksetta koko päivä. Muutama kauppa katsottiin ja kirppikseltä löytyi kaksi hyvää palapeliä Fafalle tuliaisiksi. Minä ostin rihkamakauppiaalta vihreitä nippusiteitä! Heh, sen värisiä en ole täällä nähnyt ja pitihän sitä jotain ostaa kun muuta ei löytynyt. Ostinhan nippusiteitä keväällä Tallinnan laivaltakin, eli jospa niistä tuleekin vakiotuliaiseni?

Syömässä käytiin PizzaExpressissä Tescon kupongeilla.

England_11.jpg

Keskustassa oli vain kävelykatuja.

England_13.jpg

Lauantaina taas perhelipulla liikkeelle päämääränä Designer Outlet. Se olikin aikas iso paikka. Myymälät on kyllä ihan oikeita kauppoja mutta koko kompleksi on katettu tällaisella "telttakatoksella". Paljon oli tavaraa tarjolla mutta ei nyt niin kovin edullisesti, että olis ollut pakko saada ostaa. Portland-matkakassin ostin Clarks´ilta ja se olikin oikeasti ihan halpa: 7 puntaa. Ekassa kuvassa oleva punainen kassi saikin sitten jäädä joko kirppikselle vietäväksi tai Taralle.

England_14.jpg

Nälkähän tämmöstä paikkaa kierrellessä tuli, Famon kanssa syötiin Fish & Ships ja lapset söi nuggetteja.

England_15.jpg

Kylällä oli kaikenlaisia klubitaloja yms. sosiaalisia toimintoja. Tämä on Green Bowling kenttä, pelipallot eivät ole aivan pyöreitä!?

England_16.jpg

Illalla lapset leikkivät "Fancy dresses".

England_17.jpg

Sunnuntaina oli paikallinen Family Fun Day, hyväntekeväisyys huvittelua Tsernobylin lasten hyväksi.

England_18.jpg

England_19.jpg

England_26.jpg

Folkestonen Prinsessat

England_20.jpg

England_23.jpg

Pomppulinnassa oli 15 minuuttia kivaa!

England_21.jpg

Santa Fe -juna ajelutti juhlaväkeä.

England_22.jpg

England_25.jpg

Famo auttioi ankan onginnassa. Kolme avaimenperäkarhua saatiin saaliiksi voittoankoilla.

England_24.jpg

Lopuksi maistui jätski.

England_27.jpg

 

Maanantaina käytiin pikaisesti supermarketti Tescossa, joka ehkä vastaa täkäläistä Citymarkettia tmv. Ei sieltäkään löytynyt mitään kotiintuotavaa, pari keksipakettia ostin laukun täytteeksi. Emäntä valmisti nopsaan kanan lounaaksi ja sitten olikin jo aika lähteä Gatwickin kentälle ja Easy Jet lennolla kotimaan kamaralle.

Reissu oli varsinainen kielikylpy tai olisikos ollut kielisekamelska: suomi-ruotsi-englanti. Aivot ainakin sai voimistella.

Kiitos Maijalle matkan järjestämisestä ja vastuun jakamisesta. Kiitos Ben, Kerry, Tara ja Finn, että sain olla kanssanne nämä päivät.

 

Menen taas saareen viettämään vihoviimeisen viikon siellä. Jotain kirjoituksia saattaa sinäkin aikana tulla julkaistua vaikka en olekaan koneen äärellä, se on tämä tekniika ihmeellistä.

KS