Kun perjantaiksi sovittu meno peruuntui, päätin lähteä Tampereelle Kädentaito-messuille. Alueuutisissa oli ollut ilmoitus Hyvinkään Liikenteen järjestämästä päiväretkestä messuille. En ollut voinut ilmoittautua etukäteen mutta menin aamulla Kiasman pysäkille norkoilemaan ja pääsin mukaan.

Hinta oli edullinen; 33.00 €. Yksin matkustaen hinnaksi olisi tullut 48.40 + Tampereen paikallisbussimaksut. VR:n hintoja en saanut edes tarkistettua, koska nettipalveluun ei päässyt yöllä eikä aamulla!

Aikaa oli 5,5 tuntia ja se kului nopsaan. Nähtävää oli paljon ja joka makuun ja tarpeeseen. Olisi vain aikaa ja taitoa tehdä kaikkea kivaa.

Ostokset:
Sitä ja tätä olisi tehnyt mieli ostaa, mutta matti kukkarossa ei ollut suopea mielihaluille.
Paras saaliini oli Kivimessuilta ilmainen: Retkeilijän kiviopas. Kivet ovat kiinnostavia ja Kaunissaaressahan niitä riittää. Olisin ostanut kivikirjankin mutta niitä ei ollut myynnissä.

Oppiakseni jotain uuttakin ostin neulahuovutuspakkauksen; villaa ja neulan.
Pläkkyrimestari Pentti Tuomiselta kalapiparimuotin.
Teleskooppi makkkaratikun, joka "toimii" myös haarukkana ja jäänaskalina, pullonkorkinkin sillä saa auki.
Addin pyöröpuikon nro 5.0  Priiman osastolta ihan vain siksi, että jotain neulomisaiheistakin halusin ostaa.

18652.jpg


Huovutusta kokeilin tietysti heti. Sehän on ihan mukavaa, helppoa ja inspiraatioita herättävä.
Tässä kirjanmerkki harjoitelmia, yön aikana kehistyssuunnitelmat ovat edenneet ja sormet syyhyävät toteuttamaan niitä tänään.

18653.jpg

Messut olivat ihan OK, mutta eivät ehkä kuitenkaan niin erinomaiset kuin mitä netti/blogi hehkutukset aiheesta olivat antaneet ymmärtää. Esimerkiksi messutarjoukset olivat harvassa eikä mitään superedullista sattunut kohdalle.

KS