Martes

Juupa juu, jos teitä yhtään lohduttaa siellä viileässä kotimaassa niin täälläpä on satanut koko päivän eikä loppua näy. Tuulikin on välillä riepotellut palmuja. Niissä kun on tuollaiset kovat lehdet niin ne silleen läpsättää, ei suhise niinku koivut ja haavat. Yks kukkaruukkukin putos ja hajos, kukka oli onneks vaan tekokukka niin ei se menny pilalle.

Kävin kuiteskin aamupäivällä kaupassa Benitachellissa. Kokeilin Mercadona-kauppaa. Se olikin suuri mutta niin oli suuret pakkauksetkin! Jauhelihaa oli vain 700 g:n paketissa ja samoin oli muutkin lihat ym. pakatut tuotteet. Taidan käydä vaan Masymas-kaupoissa, ainakin siinä missä oon käyny on ihan normikokoisiakin pakkauksia. Sinne mulla on Maijan korttikin, niinku K-kortti tmvs. Joka kerta ku ostaa niin saa alennuskupongin minkä voi käyttää sitt ku ostaa kuponkiin sopivaa tavaraa. Kupongit on aina erilaisia ja koskee eri tuotteita yms. Ihmeellinen systeemi.

Tällaisia myydän kilohinnalla, laitat pussiin ja punnitset. On näitä ns. suolaisia todellisia rasvapommeja ja sitten makeita leivonnaisia samalla systeemillä. Näissä on vaan rasvaa, oliiviöljyä tai possunrasvaa, ja venhäjauhoja sekä mausteeksi esim. seesaminsiemeniä. Hyviä nämä on, ja mullehan voi myydä mitä vaan missä on oliivia, tai edes kuva;)

 

Punnituksesta tulee näin nätti hintalappu! Siitä käy ilmi, että nämä on tarkoitettu aamukahville (desayunos) tai ns. välipalaksi (meriendas). Aamukahvi on aamukahvi, ei mikään aamiainen. Aamiainen syödään sitt suunnilleen meidän lounasaikaan ja niin edelleen. Täällä kun on todellakin erilaiset ruoka-ajat ja tavat.

 

Kaikenlaisia leivonnaisia myydään pusseissa ja useimmat tuotteet  on pussissa yksittäispakattuina (croisant mallina). On se siinä mielessä hyvä, että ne sitt säilyy vaikka on pussin avannut. Nuo pitkulaiset "Bizcochos" oli hyvän näköisiä, en ole vielä maistanut. Kuvissa vilahtelee sytkäri vähän niinku mittakaavana.

 

Tässä mä sitt neulon mun peittopaloja.

 

Olispa huomenna parempi sää kun olis ne keskiviikko markkinat Teuladassa.

EDIT klo 21.20: täällähän on satanut oikein kunnolla, jossain. Uutisissa näytettiin tulvia ja haastsateltiin ihmisiä sateessa yms. En kyll ymmärtäny muuta kuin kuvat joissa vesi virtas kaduilla, oli siellä kuva Teuladastakin.

KS