EDIT: Korjattu tietoa linkityksestä ja lisätty kuva.

Liekö lähistöltä löytynyt mammutin luu kirvoittanut mielikuvitukseni liikeelle kun kaikenlaisia muinaisia eläimiä tapasin saaressa;)

Vuosaaren satamatöiden yhteydessä löytyneen mammutin luu esiteltiin Satamauutisissa, satamahankkeen tiedotuslehti 2/2006. Valitettavasti en voi siihen linkittää koska ( joku "fiksu" on linkittänyt sataman juttuja jonnekin aivan muualle. Kaikkea ne keksivät tehdä.) satama on luopunut tuosta Domainista, ja se on nyt muussa käytössä.

Tässä skannattuna osa juttua, mutta näistä linkeistä asia selviää paremmin:  Helsinki.fi ja Luonnontietellinen museo

mammuttijuttu.JPG

 

Tässä mammuttiystäväni, äiti ja poikanen siinä taempana.

Mammutit.JPG

Pikkumammutti.JPG

 

Ja tämä on "mikälie pitkäkaulainen", ei aivan kirahvi mutta kaiketi jotain sen näköisiä on joskus ollut.Tämä taitaa olla päiväunilla kun on pitkäkseen heittäytynyt;)

Kirahvi.JPG

 

Muitakin eläimiä näin mutta niitä ei kameranlinssi onnistunut vangitsemaan, edes hyvällä mielikuvituksella kuvista ei löytynyt sitä mitä silmät luonnossa näkivät.

Tämän strutsin on edesmennyt Eero aikoinaan tehnyt aukionsa koristukseksi. Sitä pitäisi aina välillä kunnostaa laittamalla tuoretta vihreätä tuohon vartaloon.

1255421499_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Saaressa, aika lähellä telttaani, on myös Pirunpelto. Tämä kivikko on joskus ollut rannalla, mahdollisesti karikko. Kivikko on aika korkealla ja osittain jyrkkärinteinen.

Pirunpelto_02.jpg

 

Pirunpelto_03.jpg

 

Kivet ovat sammaleiset ja jäkälääkin niiden seassa kasvaa. Tänne tullessa paikoitellen selvästi tuntee, että maakerroksenkin alla on näitä kivenmurikoita.

Pirunpelto_01.jpg

Saareen suunnitellaan huoltotietä, joka kulkisi saaren ympäri. Toivottavasti tämä Pirunpelto ei satu tienhankkeen kohdalle.

 

Jos mieltäsi jäi vaivaamaan missä ne mammutit kuvissani on niin tässä on piirretty niiden hahmojen viivat.

mammutti%20piirros%20(WinCE).JPG

 

KS