Villen paita on tähän asti vain suoraa sileätä neuletta niin tässä välillä neuloin Cottonella-puseroani. Ja voi harmistus, siinä on neuletekninen virhe. Eikös ole hieno sana;)

Aloitin puseron jo kesällä saaressa. Sitä on neulottu paljon pimenevässä illassa kynttilän valossa pihalla ja jopa otsalampun valossa teltassa, toki myös päivällä rannallakin.

Neuloin sen pyörönä kainaloon asti ja siinä se virhe on: olen neulonut langankierrot ns. nurjalla kerroksella väärin. En enää muista miten ne olen tehnyt mutta nyt kun siiirryin neulomaan edestakaisin ja langankierto neulotaan nurjalla nurin, niin aikaisemmin neulotussa pinnassa reikä on aivan erinäköinen. Tai onhan se reikä mutta suttuinen reikä. Oikea reikä on paljon selkeäreunaisempi.

Nämä ylemmät reiät on oikein tehtyjä . . .
neulevirhe_03.jpg
. . .ja alempi satsi on väärin.


neulevirhe_01.jpgNämä on niitä oikeita, siistejä reikiä

ja nämä niitä vääriä suttuisia.
neulevirhe_02.jpg


Eihän se haittaa mutta kokonaisuus olisi varmasti siistimpi jos nuo reiät olisi oikein neulottu. Hämärästi muistan miettineeni miten langankierto pitäisi neuloa pyörössä, mutta eihän saaressa ollut mukana mitään kirjaa tai muuta mallia mistä olisi voinut luntata miten se tehdään tai edes nähdä miltä sen pitäisi näyttää. Olen sitten vaan posottanut menemään ja tässä on tulos.

Kuten sanottu "ei haittaa" mutta harmittaa vietävästi.
Muutenkin masentaa ja kaikki on tylsää niin tuo harmistus korostuu. Parempana päivänä se ehkä unohtuu ja kun puseron lopulta saa päälleen niin ehkä se korvaa tämän "kärsimyksen".

KS