Tekeillä olevan neuleen ohjeen mukaan pitäisi tehdä 20 tupsua. Päätin ensin katsoa josko 10 riittäisi, siis tupsu vain joka toiseen väliin.

Perinteisesti pahvinpalan avulla tehty tupsu ei suostunut pysymään kasassa. Lanka on paksu, Teddy, eikä tupsua saanut sidottua tarpeeksi tiukasti vaan karvat lähtivät irti turhan helposti. Kokeilin ohuemmalla langalla sitoa, mutta ei sekään ollut hyvä.
440029.jpg

Siispä ongelmanratkaisua peliin. Ompelukone. Mietintää ja kehitystä. Johan rupes tupsuja syntymään.

Kuvat on epämääräisen värisiä, valkoisen kuvaaminen salamalla on tuhoon tuomittu yritys eikä toinen käsi työssä ja toinen kameran laukaisimella ole sen parempi yhdistelmä. Asia kuitenkin tullee esille näinkin.

Sopivan levyisen pahvinpalan ympäri kieputetaan lankaan. Näihin pieniin tupsuihin laitoin noin 20 kierrosta. Langasta jätetään häntä tupsun neuleeseen kiinnittämistä varten.

440018.jpg


Lankakieppi otetaan pahvilta ja laitetaan ompelukoneeseen. Ompelulangalle jätetään pitkä häntä. Ommellaan pari-kolme kertaa edestakaisin. Jätetään taas häntä ompelulankaan.

440019.jpg


Ompelun tuloksena pitäisi olla suunnilleen tällainen lankahässäkkä kolmella hännällä.

440026.jpg


Ompelulangan häntien avulla lankamytty solmitaan kasaan. Tämä vastaa siis pahvikiekolla tehdyn tupsun sitomista.

440072.jpg


Lankalenkit leikataan auki ja tupsu tasoitetaan perinteiseen tapaan. HUOM.: Älä leikkaa sitä tupsun kiinnityshäntälankaa. Näinhän kävi yhdelle tupsulleni ;)

440025.jpg


Kas vain, kaunis ja kestävä tupsu on syntynyt.

440023.jpg


Ja yhdeksän kaveriakin.

440073.jpg

Nyt neuleen viimeistelyyn ja tupsuja kiinnittämään.


KS