Systeri on ollut syksyn etelässä ja lähtiessä tilasi vierasvuodesohvaan uuden päällisen, verhot ja autonallelle uuden vaatteet.

Näin digikuva-sähköpostiaikana otin kangaskaupassa kuvia  tikkikankaiden värivaihtoehdoista ja meilasin ne systerille. Väri tuli valittua soffaan ja siihen sopiva verhokangas piti minun sitten itse fundeerata. Kaupassa valinta vaikutti hyvältä, mutta ripustuksen jälkeen en enää ole lainkaan vakuuttunut.

20221.jpg

Verhot olin ommellut jo viikolla, mutta soffanpäällinen vaati kohteen läsnäoloa ja niinpä lauantaina Ville autollaan roudasi minut, kankaat ja ompelukoneeni kauas Espooseen. Kyllä systerilläkin kone on, mutta omalla tutulla koneella työ käy joutuisammin.

Vanhasta päällisestä ei oikein kunnolla mallia saanut. Uusi kangas vain soffan päälle ja muutaman mietintätuokion jälkeen suunnitelma valmistui ja eikun ompelemaan. Pari välisovitusta, suunnitelman muutosta ja päällinen valmistui. Olen tulokseen oikein tyytyväinen. Ensi kerralla voisi tehdä jotain toisinkin mutta tämä on hyvä näin.

20222.jpg

Sohvan väri on hyvä mutta verhojen kanssa huoneesta tuli liian punainen (väri on oikeasti ruskeampi, tumma tiilenpunainen). Saa nähdä mitä asukit ovat mieltä kun kotiutuvat. Onneksi verhokangasta saa edullisesti, niin nuo voi pikaisesti vaihtaa.

Ompelun jälkeen ihan pikkasen siivosinkin. Imurin uumeniin joutuivat valtaisat villakoirat, jotka olivat valloittaneet asunnon. Niillä on ollut siellä rauhallista majailla nurkissa ja sängyn alla.

Nallen vanhat vaatteet olivat niin haperoituneet, että lähtivät palasina pois päältä. Kuvitelkaa: lankaa minulla on kilokaupalla mutta sopivia tilkkuja ei varastosta löytynyt!
Nalle sai vaatteensa hyvästä villakankaasta. Kangas on tosi vanhaa, jo äidin hankkimaa eikä sille ole tähän mennessä käyttöä löytynyt niin kyllä sitä tähän saattoi "uhrata". Vielä jäikin riittävästi vaikka hameeseen jos innostuisin tässä kaiken keskellä vielä ompelemaankin. Huh.

Nallen vaatteet tuli kyllä vain kursittua kokoon. Sen muoto on niin pullea ja hankala, että Baby Born kaavatkin ovat liian pieniä ja väärän mallisia. Koskapa kangas oli sinistä, tikkasin käänteet keltaisella ja takin kiinnitys on keltaisella rusetilla. Näin asu sai sopivasti nallen isännän mukaan "ruotsin värit".

Jo toinen nallekuva blogissa parin päivän sisällä, älkää hermostuko, ei näitä enää tule:)

20223.jpg

Tuli myös kokeiltua autolla ajoa pitkästä aikaa. Toin tavarani lauantai-iltana kotiin systerin autolla. Minun tuurilla jouduin eilisen lumisateen jäljiltä lumitöihin ennenkuin pääsin matkaan. Pitkään seisottuaan auto kuitenkin lähti hienosti käyntiin ja nyt lähdenkin viemään sen takaisin. Täällä kaupungissa kun kaikki kadunvarsipaikat ovat arkena maksullisia niin ei sitä kannnata täällä enää huomiseen pitää.

KS