Vaikeuksien kautta voittoon, voisin sanoa.
Malli ei ole vaikea mutta vaatii minulta keskittymistä. Heti kun ajatus lähtee harhailemaan pois neuleesta, sekoan kuviossa. Rivin lopussa sitten huomaan, että silmukat eivät mene tasan. Etsin riviltä virheen ja puran silmukka silmukalta suoraan puikolle.

Viimeistä kerää neuloessa sitä yleensä ajattelee: eikö tämä koskaan lopu? Nyt kävi kuitenkin niin, että innoissani neuloin ja neuloin kunnes lanka loppui! Piti ruveta purkuun, että sain lankaa viimeisiä ainaoiken kerroksia ja päättelyä varten.
Pujotin elämänlangan neljän kerroksen päähän. Puheet, että mohair ei purkautuisi, eivät pitäneet paikkaansa. Tämä purkautui kuin unelma ja elämänlangalta oli helppo ottaa silmukat takaisin puikolle. Vaan eipä se lanka sittenkään riittänyt loppuun asti, löysin luomisesta jääneen langanpätkän ja sillä sain viimeiset silmukat pääteltyä.

Kotona lämpimässä ja turvallisesti sohvalla istuessa elämänlankaa oli mukava kokeilla ja todeta se hyväksi. Merellä kovassa kelissä purjehtiessa sen toimivuutta en onneksi ole joutunut testaamaan.

56923.jpg

Lanka: Kid Mohair, 150g
Puikko: Addi 5.5
Ohje: Pashmina huivi, Novita nettiohjeet

Olen jo aikaisemmin kirjoittanutkin, että ohjeesta poiketen teen 7 mallikertaa, aloitussilmukoita 90. Mielestäni leveämpi huivi istuu hartioille paremmin ja pituudeksi riittää tuo kolme kerää.


Edit: selityksiä:
Elämänlanka, neuleeseen  pujotettu apulanka, jolloinka neuleen purkaminen  pysähtyy tähän lankaan.
Elämänlanka, köysi tai vaijeri johon turvautumalla pysyy aluksessa kovassakin kelissä. Elämänlankaan kiinnitetään turvavaljaat.
Elämänlanka, punainen.- ja köynnöskasvi.

KS