EDIT. 17.3.2007:  Villis on muuttanut katutasoon.

Jokunen aika sitten luin Vartti-lehdestä, että Tikkurilaan on avattu lankakauppa. Neulomossa siitä mainitsin ja sain kun sainkin neulojat liikkeelle ja tutustumaan kauppaan. He kehuivat valikoimaa ja niinpä tietysti minunkin piti mennä katsastamaan kauppa. Aasinsillan matkaan sain siitä, että samalla toimitin mohair-huivin tilaajalleen.

Kaupan nimi on tuttavallisesti Villis, oikeammin Lanka- ja neulestudio Villis Oy.
Nettisivustoa vasta rakennetaan sitä mukaa kuin lankamyynniltä jää aikaa. Myymälä löytyi ilman vaikeuksia: asemalta tie vie suoraan kauppakeskus Tikkuriin ja siellä rullaportailla toiseen kerrokseen.

Villis_06.jpg

Villis_02.jpg

Myymälä on avara ja valoisa. Langat ovat lokeroissaan selkeästi ja herkullisesti esillä.

Villis_03.jpg
Kauppakeskuksen taustamusiikki soi häiritsevän kovaa ja tässä Hannele säätää sen pois päältä myymälän osalta mutta kun musiikki pauhaa muualla täysillä niin eihän sitä kuulumattomaksi saa.

Valikoimassa on monien valmistajien lankoja:
Schachenmayr, Gedifra, Almedahls, Gjestal, Marks&Kattens, Hjertegarn, Zitron.

Villis_05.jpg

Bambupuikkoja, haarukkapitsivempainta, palmikkopuikkoja ja laukunkahvoja sekä jonkin verran helmiä ja askartelumassaa on myös myynnissä. Kahvoja ja puikkoja on tulossa lisää. Sitä paljon kaivattua "vaihtokahva"-mallia ei ollut mutta Hannele lupasi selvittää josko sitä jostain saisi hankittua.

Villis_04.jpg

Hintoja en jaksa vertailla eri kauppojen välillä mutta silmämääräisesti arvioituna hintataso on normaali, erikoislangat ovat joka paikassa kalliimpia kuin ns. markettilangat. Tutustumistarjouksia oli joitakin.

Vilpittömästi toivon, että niin Villis kuin muutkin pk-seudun lankakaupat menestyvät ja elättävät kauppiaansa. Usein on kuulunut toiveita että olispas lankakauppoja. Nyt kun näitä on saatu, niin käydään niissä ostoksilla!

Tutustumismatka päättyi erinomaisen hyvään kotonaleivottuun voisilmäpullaan ja lusikkaleipiin kahvin kera Outin kauniissa kodissa. Kiitos.

KS