Tervehdys kaikki lukijani! Olen muutaman päivän mantereella täydentämässä varastoja yms. pakollisilla asioilla. Keskiviikkona on tarkoitus taas häipyä meren saareen. Kauppalaiva Christina alkaa kulkemaan 12.6. niin sitten ei ehkä tule mantereella käytyä viikottain, aika näyttää.

Kausi alkoi erinomaisella säällä, lämmintä riitti toista viikkoa. Sitten alkoi viiletä ja kylmää tuulta puhalteli mereltä. Monena päivänä oli myös tosi kosteata kun sumua-utua pukkasi niin, että välillä ei eteensä nähnyt. Lähisaaretkin olivat enimmäkseen näkymättömissä. Muutama sadekuurokin oli mutta ei nyt niin haitaksi asti.

Viime viikon yöt oli niin kylmiä, että suosiolla laitoin villapaidan päälle nukkumaan mennessä. Niin kylmää kuin viime vuonna ei kuitenkaan ollut. Ja nyt mulla on parempi makuupussikin niin en kylmään herännyt keskellä yötä. Kummasti tuolla nukkuu sikeästi 10 tuntia ja menipä kerran kellon ympärikin! Kurjinta on juuri illat ja aamut kun lämpimät vaatteet vaihtaa kylmiin ja nihkeisiin vaatteisiin.

Aika vaan kuluu vaikka mitään ei mukamas teekään ja toisaalta koko ajan on jotain puuhaa. Jos ei muuta niin tarkkailla merta. Lauantaina siellä kunnostettiin merimerkkejä.

Toukokuun kasvikuvia, olkaa hyvä:

Idylli? Perinteinen mökin huussi valkovuokkojen keskellä.

Idyllii_08.jpg

Valkovuokkoja_12.jpg

Valkovuokkomatas_03.jpg

 

Sinivuokot

Sinivuokko_05.jpg

 

Mukulaleinikki

Mukulaleinikki_04.jpg

 

Käenkaali eli ketunleipiä koko iso metsä valkoisenaan. Varta vasten menin näitä katsomaan kun syksyllä näin ketunleivän lehtien peittämän satumetsän - seassa kanttarelleja. Kannatti sinne rämpiä kaikkien risujen ja talven aikana kaatuneiden lahopuiden yli. Satumetsä vaikutelma siellä oli edelleen, ihan kuin toisessa maailmassa olisi ollut.

Ketunleipa%201_15.jpg

Ketunleipa%202%2016.jpg

 

Rentukoita mättäinä ja peltona

Rentukka%201_10.jpg

Rentukka%202_11.jpg

 

Vaikuttava kotkansiipi ziljoona valkovuokkoa.

Kotkansiipi%201_13.jpg

Kotkansiipi%202_14.jpg

 

Raate, tosi kaunis ja herkän näköinen kukka mutta en vaan millään saanut siitä onnistunutta lähikuvaa.

Raate_02.jpg

 

Muutama istutettu tyrni.

Tyrni_01.jpg

 

Leikkiminen on tervettä, eikös vaan? Hah, pääsinpäs tekemään puron, ja parikin;)

Oja%201_06.jpg

Oja%202%2007.jpg

KS