. . . ja kesää talvella.

Aikaisemminkin on todettu, että jouluvalmistelut on aloitettava kesällä jos meinaa keretä. Mähän tein joulukoristeita (jossain kirjoituksessa oon maininnu) sekä keräsin koivunlehtiä! Saaressa koivunlehdet oli ilmavissa sienien keruupusseissani kuivumassa Marjan hyvässä kesävihannesvarastossa. Välillä kävin niitä pöyhimässä, ja kun unohdin niin Marja niitä pöyhi. Ihana vihdan tuoksu pelmahti pöyhiessä. Lopulta lehdet oli kuivat, hyvin kuivuivatkin ja vihreä värikin pysyi koska kuivauspaikka oli suht pimeä.

Niitä piti joulumuistamiseksi laittaa mutta kun kohta lähden muille maille vierahille niin ne muuttuivat talvimuistamisiksi. 

Ensin Neulemyllyllä veivasin muutaman metrin nauhaa pussien sulkimiksi. Sideharsosta ja vinonauhasta (kiitos taas kerran SeijaP:lle) ompelin pusseja. Niihin laitoin noin kourallisen koivunlehtiä ja pussit kiinni nauhalla.

Ruskeat paperipussit koristelin, laitoin pusseihin vähän vaihtolehtiä ja tein käyttöohjelapun. Joku on jo saanut lehtipussin postissa, neuletapaamisessa tai tulee saamaan. Ei niitä monelle riittänyt, ehkä ensi kesänä kerään taas lehtiä.

Paperipusseihin kirjoitettu lause on Arabian Saunamukista, mukeja on 4 erilaista, piirrokset Svea Granlund. Astiataivaassa on muutama malli myynnissä, mun muki ei ole minkään arvoinen kun sitä on kohdeltu kaltoin, mmm. käytetty maalipensselin lepopaikkana!

 

 

 

KS