Pyöröpuikkojen säilytys


Joulutonttu


Heijastimia


Neulahuovutettu lisko

Hamsterit
Itsetehdyt silmukkamerkit ja Aarikan "mitäliepampuloita", joita voi myös käyttää tähän tarkoitukseen.

Merkkifarkut vai oma merkki farkkuihin?

 
Puikkojen säilytys

 


Mitenkä ne puikot ja koukut oli aina väärässä paikassa. Niillä oli, ja varapuikoilla on vieläkin, paikkansa vanhassa perintökirstussani. Usein kävi kuitenkin niin, että juuri kun olin asettunut hyvään kutomisasentoon niin enkös tarvinnutkin toisen kokoisen puikon tai koukun poimimaan pudonneen silmukan. Siitä sitten tarvikkeita hakemaan ja ehkä vielä toistamiseenkin kun se kerroslaskuri jäi ottamatta.

Hätä keinot keksii. Ostin kirppikseltä viinaputelin peltikotelon. Päällystin sen kankaalla.
Laitoin kuminauhaa, sellaista leveämpää sorttia, purkin ympärille =  pyöröpuikkoja varten.
Vanhalla henkselin nipsulla pari pienempää koteloa (kaiketi niissä on ollut jotain hyviä suklaanappeja) kiinni ison purkin reunaa sisäpuolelle  = lyhyitä puikkoja varten.
Kas, ongelma oli ratkennut. Purkki seisoo mukavasti käden ulottuvilla. Vielä löytyi pesuaineen verkkopussi, joka pitää sisällään kaikenlaista tarpeellista pikkusälää; kerrosmerkkejä, mittarin, niitä pitkiä "hakaneulapuikkoja" joihin laitetaan silmukoita odottamaan yms.
Pyöröpuikot pysyy siimoineen aisoissa purkin ympärillä olevan kuminauhan hillitseminä. Tosin ne tässä kuvassa näyttävät olevan hieman vinksin vonksin, mitens nyt sattuikaan.... Vieraskoreanako ne olisi pitänyt siististi niputtaa?KS
28.3.05