Kivoja vastauksia kirjoititte kuva-arvoitukseen: home, jää/ rakeita, vuorikristallia, kaatunut helmirasia, sekoittamaton ruistaikina, sammakonkutu, litistyneen sammakon jämät, keijukaisten kyyneleitä, sokeria letun päällä, fossiili, jokin äksidentti keittiössä, muffinsi, haljennut kivi, kiteytymiä kiven sisällä, hajonnut lasi, leivonnaisen päällinen, yms. KIITOS , näitä oli ilo lukea ja hauskuutta päivään toivat.

Ne ovat oikeasti suolakiteitä! Koko alkukesän oli tuullut etelän ja lounaan suunnalta ja juhannusviikolla oli oikein tosi myräkkä sieltäpäin. Olisiko nuo tuulet tuoneet eteläiseltä Itämereltä suolaisempaa vettä näillekin rannoille. Helteen tultua lätäköt kuivuivat tyystin enkä ole koskaan nähnyt näin paljon suolaa rannalla ja kallionkoloissa, vieläpä näin suuria kiteitä.  Wikipedia kertoo suolasta paljon, ja sellaista tekstiä etten ymmärrä puoliakaan, mutta kide-muodolle on syy:

Lainaus Wikipedian artikkelista Suola

"Suolalla on säännöllinen ionisidosten muodostama kiderakenne, ionihila. Ionihila on kova, mutta ilmenevien hylkimisvoimien vuoksi myös hauras rakenne. Kide pirstoutuu helposti iskun vaikutuksesta, kun positiiviset ionit osuvat kohdakkain positiivisten ja negatiiviset negatiivisten ionien kanssa. Suolan kiteisyys on seurausta ionihilasta."

Em. artikkelin kohdassa Merisuola on kuvassa samannäköisiä kiteitä kuin näissä mun kuvissakin.

Kuvagalleriassa saat kuvat suuremmiksi klikkaamalla kuvia.

ARVONNAN TULOS:

28 36 19

Random numbers generated Sep 25 2011 at 20:58:8 by www.psychicscience.org  
Free educational resources for parapsychology, psychical research & mind magic.

28 = MISKA

36 = QUICKSTEP

19 = KATA

ONNITTELUT VOITTAJILLE!

ja

KIITOS KAIKILLE MUKANA OLLEILLE!

 

MISKA ja KATA: ottakaas yhteyttä palkintoasiassa! Kaikkiin voittajiin on saatu yhteys.

"Mutta: palkintoa en ole vielä keksinyt. Jospa tekisin niin, että voittaja saa valita jotain käsitöihin liittyvää noin kymmenen euron edestä. Esim. jokin kässälehti mitä ei kotikioskista saa, puikkoja, lankaa tai muuta tarviketta Karnaluksista (piakkoin aion sinne mennä). Ja kuten aina, niin kolme voittajaa arvon, eli kakkonen ja kolmonen sais sitt jotain vähän vähemmällä rahasummalla. Eiköhän tämä tälleen järjesty hyvin."

KS