Miercoles

Tänään oli mukava ulkoiluilma ja kävelinkin aikalailla. Ensin Teuladan torin katsastin, sitten kävelin maaseudulla ja vielä Morairassa shoppailemassa. Valokuvia on taas 90 setvittävänä;)

Ei pitäis mennä shoppailemaan, tai mun tarvii jättää kukkaro kotiin. Mä oon ostanu sitä sun tätä tuliaista ja vaatetta itelleni. Noh, vaatteet oon ostanu tarpeeseen = lämmintä ylle. Tuntuu vähän vilustuneelle, vaikka eihän ihminen voi vilustua nykyään kun kaikki on jotain N56Vh2Y-tauteja. Mulla on lämmin ku oon lämppärihuoneessa mutt ku meen toiseen niin siell on kylmä jne. niin eikö tuosta vilustu eli kylmety eikä mitään salaperäisiä kooditauteja iske?

Yhtään tuliaista en enää osta, eli se joka jää ilman niin .... ei mahda mitään. Enhän mä saa kaikkea roudattua himaan ku jää noita lankojakin kutomatta ja pistelytyöt pistelemättä.

Nälkä ja janokin iskivät Morairassa kaiken kulkemisen jälkeen. Katsoinkin kuola valuen parin ravintolan ruokalistaa mutta en vaan saanu itseäni sisään. Ei sitten millään. Pitäis olla ruokakaveri, yksin on tylsä syödä. Sama kaksinaismoraali täälläkin vallitsee kuin kotimaassa = tupakat myydään jemmasta mutta alkoholi on ruokakaupassa ja täällä ravintolassa yleensä aterian hintaan sisältyy puoli pulloa viiniä. En sitten tiedä saisinko kannullisen appelsiinimehua viinin tilalle?

Noh, vali-vali sikseen ja jatkan kuvallista antia siitä musiikkikadusta mihin viimeksi jäin, muutama nuottiavain näkyy talon edessä;) Sillä kadulla asui Vicent Ferrerin sisko Constanza ja katu on nimetty hänen mukaan. Talon seinässä on tietysti asiaankuluvat kaakelitaulut.

 

Tämän talon vieressä, itseasiassa ihan siinä kiinni on Sala de Jurats y Justicies.

Historiallisen kaupunginosan sydämessä on Sala de Jurats i Justícies (Oikeussali) Tämä vaikuttava rakennus on kaupungin tärkein siviilimonumentti. Rakennuksessa on ollut koulu, se on ollut markkinapaikka, paikallisen orkesterin harjoituspaikka, siinä on toiminut maistraatti ja kaupunginhallitus, vielä vuonna 1991 kaupungin viranomaiset kokoontuivat siellä.
Talo rakennettiin 1620 karkeista suorakulmaisista  kivistä. Etusivulla on 3 ja molemmilla sivuilla  puolikaaren muotoiset holvikaaret.
Rakennus on kokenut monia muodonmuutoksia riippuen kulloinkin vallassaolleiden päättäjien tarpeista ja oikuista. Vuoroin kaariseinät on muurattu umpeen ja taas avattu. Rakennus on hyvä esimerkki 1600-luvun arkitehtuurista, se on suorakaiteen muotoinen, on rakennettu huokoisesta kalkkikivestä ja sillä on  etelään avautuva julkisivu. Hyvän sijainin takia seinälle asennettiin aurinkokello 1639. (Teksti käännetty ja yhdistelty esitteistä.)

 

Oikeustalon edessä on yksi monista kaupunkilaisten kokoontumispaikoista

Tuon puun takana seinässä on tämä jo aiemmin näyttämäni kaakelitaulu

San Antoni juhlan kokko poltettiin tällä aukiolla, kuvan otin 7-Dias julkaisusta.

 

Aasinsiltana aloituksen musiikkikatu lopetan kirjoituksen musiikkitalolla Casa de la Musica. Kaakelitaulun mukaan tässä on muinoin ollut sairaala.

KS