Novita-klubin Neulomon porukalle järjestettiin taas Kevätretki Tallinnaan 19.4.2008.
Pääjehuina matkajärjestelyissä olivat Outi-M  ja minä.

Neljän Neulootikon matka alkoi Itä-Helsingistä metron viimeisessä vaunussa, tässä Kukkahattutäti naamioituneena Neulootikoksi.

Tallinna%2019.4.2008_01.jpg


Lähtötunnelmia satamassa voitte katsoa Marjan satamaraportista. Hän kävi meille vilkuttamassa.


Laivalla meillä oli neuvottelutila varattuna. Workshop-työskentelynä oli tarjolla neulahuovutusta Novitan Hahtuvaisella ja Neulontaharppu neulontaa Rose-Mohairilla.Kauniita neulauksia syntyikin: sulka hattuun, koristeet laukkuun ja tossuihin sekä parvi akvaariokaloja.

Tallinna%2019.4.2008_03.jpg

Tallinna%2019.4.2008_04.jpg

Tallinna%2019.4.2008_05.jpg

Yllö olevassa kuvassa näkyy pöydällä "rokki-enkeli": Outi-M sai sen. Omanihan esittelin jo edellisessä kirjoituksessa.


Kaikkien matkalaisten päätavoitteena oli päästä KARNALUKS-tukkukauppaan. Sinne menimme jo etukäteen tilatuilla tilatakseilla. Näin pääsimme mahdollisimman pian tuonne käsityöläisen paratiisiin.

Tallinna%2019.4.2008_06.jpg


Tätä kauppaa varten OSTOSLISTA on tehtävä etukäteen, että edes jotain
järkevääkin ja tarpeellista tulisi ostettua;)

1485380.jpg

Tallinna%2019.4.2008_07.jpgIhan kaikki kroonit eivät huvenneet ensimmäiseen kauppaan, eikä toiseenkaan. Tukkua vastapäätä on Abrakhan-kangaskauppa, jossa osa porukasta myös piipahti. Minun lauma ei ostanut sieltä mitään. Jatkoimme matkaa kävellen Kaubamajalle ja siellä tietysti LIANN LÕNGAD-lankakauppaan.

Tallinna%2019.4.2008_15.jpg

Sitä vastapäätä on kirjakauppa, josta jokunen kirja lähti meidän matkaan. Myös muista kirjakaupoissa on neuleaiheisten kirjojen hyllyissä tyhjiä koloja ryhmämme jäljiltä.

Jotkut kävivät myös Vanhan Kaupungin puolella ainakin puunappikaupassa ja toteamassa, että kyllä ne entisen Filatin herkulliset lankaikkunat ovat nyt umpeen pahvitetut. Myös ns. Kosmoksen-kulman kaupassa kävivät ainakin Outi ja Nööp.
Minun lauma lampsi sitten Sadamarketin vironvillakauppakojulle. Viimeiset kroonit ja eurot vilisivät kassaan ja minulla Visa vingahti.

Tallinna%2019.4.2008_16.jpgOmat ostokseni Karnaluksista olivat pääasiassa puikkoja, muutama koukku ja ompelutarvikkeita. Virkkauslankaa neuleliinoja varten.

Liann Lõngadista ostin myös lankaa:
Systeri on tilannut puseron, kullanvärisen. Olen jo yhdet langat siihen ostanut lehden mallikuvan perusteella mutta se oli aivan väärän kullanväristä ja muutenkin hankala neuloa siinä olevien kultaklönttien takia.
Nyt minulla oli housukankaasta mallipala mukana ja niinpäs löytyi oikean värinen lanka. Mutta hullunkurista tässä on se, että piti mennä Tallinnaan asti ostamaan espanjalaista lankaa espanjasta ostettuun housuasuun!! Ja systeri on parhaillaankin Espanjassa, mutta lankakauppaa ei sieltä löydy. Lanka on siis Katian Sevilla-nauhalanka.
Arpajaispalkintoja tuossa näkyy EZ:n Knitters Almanac.

Tallinna%2019.4.2008_18.jpg


Enpäs ostanutkaan sitä tavanomaista liukuvärjättyä vaan vaihteeksi väritöntä villaa Hiuumaalta.

Tallinna%2019.4.2008_19.jpg


1485379.jpg

K I I T O S

TAPION KAUPPA
KETUNPÄÄ-TUOTE
NEULEUNELMIA
SOKEVA
NOVITA
NEULOOTIKOT

KATJU - erityiskiitos ahkerasta ja tuottoisasta kanssakäymisestä yllämainittujen tahojen kanssa ja järjestelykokemusten jakamisesta O&K:lle
TESA – askartelusta = nimilaput
OUTI-M  – matkalipuista
KRISTIINA - matkaohjeista

Kuvia ostoksista ja matkasta voitte katsoa matkalla olleiden blogeista, mm:
TeSa, Karamelli, Aura, Seijap, Sibylla, Ultimecia
Malli45


Ostokseni

Prym-tuotteita (pkk/tuote):Pom-Pom set, nappiaihio, Marking pen – self erasing, päättelyneulat 2 kpl

Schmetz-koneneula, 2x10 neulaa
Hengettomiä nuppineuloja
10 paria huivisolkia
50 kpl tavallisia nappeja
30 m ohutta pellavanarua
8 rullaa Nika-virkkauslankaa a 75 g

16 pyöröpuikkoa (Addin pitsi, tavall. ja bambu)
6 sukkapuikot (met. ja bambu)
2 virkkuukoukkua

Nämä Karnaluksista, kuittia en odottanut niin yksittäishintoja en osaa kertoa, mutta kun tuo satsi maksoi 1500 kroonia ja rapiat eli n. 100 euroa, niin eikös se ollutkin edullinen kassi;)

Esim. 100 euroa jaettuna 26 kpl puikkoja-koukkuja on 3.84 euroa per puikkotuote. Johan nuo ovat tosi edulliset niin nuo loput tuotteethan on kaupanpäällisiä!

KS