No niin, mikäs tässä on istua neulomassa, ei ole vilu . . .

23758.jpg
"vaan olishan se kaksin aina kaunihimpi tulehen tuijotella"

. . . eikä nälkä
23757.jpg
Fasun joulusuklaa on aina yhtä hyvää,
ja salmiakki, tänään inkkariversiona.


Tämän päivän ostos on Startti-ryijypaketti Suomen Käsityönystävistä.

23765.jpg

Laukku on huovutettu.

23759.jpg

23760.jpg


23761.jpg

Alkutilanne: 57lev. 35 kork.
1. 55 astetta: 50 x 27
2. 80 astetta: 45 x 27

Lanka: Pirtin kehräämö hahtuva lanka, 425 gr
Koukku: Addi 7
Malli: virkattu silmämääräisesti sopivan kokoiseksi olettaen sen kutistuvan halutuksi.

Niin se tekikin, nuo mitat on aika ylimalkaisia. Heittoa tulee heti kun asettelee vähän paremmin tms. Se on ihan ok, sangat virittelen siihen huomenissa, mahdollisesti vuorinkin.
Kalliiksi tämä kyllä tuli: 25,30 euroa. No, kallis ja kallis, mutta olisin tällä hinnalla saanut kaupasta yhden kivan laukun, jota en raaskinut ostaa!

Takan edessä näkyy tonttu, joka tulee siihen aina ennen joulua vahtimaan, että olen kiltisti. Näin on ollut tapana jo lapsuuden kodissa, josta tonttu on seurannut minua tänne.

Tässä on toinen vakiokoristeeni. Se on lasten joulusatukirja, josta tuo joulutalo aukeaa. Sisälle laitan taskulampun palamaan silloin kun talonväki on kotosalla. Kirjan olen saanut systeriltä joskus 1950-luvun lopulla.

23756.jpg

Talon takana pilkottaa hassusti kirahvin pää, mutta se on ikkunan välissä ja kaikki ikkunalaudalla olevat romppeet olisi pitänyt siirtää, että tuon olisi saanut pois kuvasta. Ja onhan siinä muitakin eläimiä mukana niin miksei kirahvikin.

Ja tiivisteteipattu ikkunanpuite on ruma. Puitteet ovat talon alkuperäiset (1911) ja niitä ei vaihdeta uusiin, koska nykyään ei enää saa näin kestäviä ja hyviä pokia. Ulkopuolelta ne maalattiin, punamultavärillä, toissa kesänä ja ovat kuin uudet.

KS