Onkohan ketään lukijoita enää olemassa? Mä oon Jussin stadissa kissavahtina. Aika saaressa on menny nopsaan, niinkuin aina. Paljon olis kerrottavaa mutta mä laitan nyt ekaks tämmösen jutun minkä kirjoitin pari viikkoa sitten. Aamukahvilla ajattelin, että vois laittaa muistiin mitä päivän mittaan tapahtuu. Otin muutaman kuva kevennykseksi. Olis varmaan joku muu päivä ollut mielenkiintoisempi mutta tällä kerralla nyt näin. Yritän jotain muutakin ehtiä kirjoittamaan ennenkuin palaan thö saareen.

 

Höh, tässä on nyt ihan hassut kappaleiden välit ynnä muuta, kirjotin tekstin Open Officella, ei näköjään ihan toimi tän blogin kanssa mutta olkoon nyt näin.

X X X

Keskiviikko 30.5.2012

Aamu valkeni harmaana ja pilvisenä, pilvipoutaa. Joskus pouta tarkoitti aurinkoista, poutapäivänä paistoi aurinko. Aamun lämpötila noin 10 astetta. Espanjan talvi tulee elävästi mieleen päälläni olevan lämpöisestä poolopaidasta tulevan sikäläisen pesuaineen tuoksusta. Päällä on myös raidallinen villapaita, käsissä kämmekkäät ja jaloissa villasukat, siis kaikki samat vaatteet joita käytin ahkerasti kylmän jakson aikana Espanjassa. Silloinhan psyykkasin itseäni sillä, että se kylmyys oli hyvää harjoitusta saarikevättä varten. Mutta kylmyydet ovat erilaisia; täällä on lämpöisempi kylmä, koko ilma on viileätä. Espanjan talossa kylmä oli koleata, hyytävää kivipinnoilta hohkavaa jäätävää kylmyyttä. Se ympäröi joka puolelta eikä sitä päässyt pakooon edes liikkumalla. Kuten jo silloin kirjoitin ”kynnetkin palelivat”.

Tuuli on pohjoisen puolella ja tässä on oikein leppoisaa istua aamukahvia juoden ja peippojen sirkutusta kuunnellen. Leppoisaan olotilaan pääsy tosin edellytti vessareissua. Se on ennakoitava hyvissä ajoin koska matka on pitkä. Puskapissalla tietysti voi käydä jos ei ole hurrrjasti hyttysiä, mutta kakkihätä on hoidettava hölkkäämällä puuseehen asti. Turhaan ei vessaa nimitetä esim. ”hotelli Helpotus”, ”Helppilä” tms., kyllä olo todella helpottuu käynnin jälkeen. Koko keho nauttii ja lepää paineiden poistuttua;)

Suvikoija on viittä vaille valmis. Oven uutta vetoketjua täytyy vielä ommella metrin verran, tai siis ensin purkaa puolimetriä = kaarrekohtaan en huomannut tehdä vekkejä niin jäihän siitä ”sisäkaarteesta” paljon ketjua yli.

 

Noin pienelläkin matkalla sisä- ja ulkokaarteen ero on iso niin kuinka pitkä ero onkaan saaren vesiletkulla, joka on vedetty teiden ulkoreunalle sisäreunan sijaan? Noh, kaiketi sillekin on syynsä.

Viimeksi saareen tullessani uusi tuolini herätti kummastusta oudolla muodollaan muovipakkauksessaan. Se on oikein hyvä tuoli istua. Linssilude Sammakko loikkasi heti tuoliin maastoutumista esittämään.

Suvikoijalla on nyt nätit verhonauhat sadekatoksen muoville.

 

Mietiskelyn jälkeen katsastin vuoroveneellä tulijat: yksi vakkaripariskunta, yksi telttaretkeilijä ja ryhmä vanhempia henkilöitä päiväretkellä kävelysauvojen kanssa. Kahvilassa kaakao ja munkki päivän herkutteluna. Etelärannan tiekin on jo kunnostettu talven tuhoista. Veden ja jään tuomat roskat ovat aika ylhäällä maissa. ”Omalta” kivikoltakin löytyi vielä muoviroskaa, edellisellä viikolla jo keräsin puoli jätesäkillistä kaikenlaista rojua. Kivikon kivet on talvi myllännyt aivan uuteen järjestykseen. Siinä meni taas tovi ja toinenkin kauniita kiviä tutkiessa mutta vieläkään ei löytynyt kauan etsittyä pyöreätä tai munanmuotoista kiveä. Ehkä joku päivä sellainenkin tupsahtaa esiin kasojen uumenista.

 

Tuuli on kääntynyt etelä-kaakkoon ja sen myötä äänimaailma on muuttunut aamun hiljaisuudesta aaltojen suhinaksi ja lehtien havinaksi.

Iltapäivän askarteluna tein tikkataulutelineen.

Tikkataulun ostan kauppalaivalta kunhan se kymmenen päivän kuluttua tulee. Saas nähdä riittääkö tupakat sinne asti? Kaasun kanssa on vähän sama kysymys mutta siitä huolimatta keitän taas kahvit. Kunhan tämä kahvipaketti loppuu niin avaankin espanjalaisen kahvipaketin. Siellä totuin tummempaan kahviin ja Juhla Mokka Tummapaahto onkin noussut suosikikseni, mutta tavallistakin on vielä varastossa ja eihän sitä herkkukahvia aina voi käyttää. Veden kiehumista odotellessa harjasin taas teltan seinät. Siitepölyä on niin paljon ilmassa että seinät on harjattava joka päivä. Joku joskun muinoin sanoi, että siitepöly ei ole hyväksi telttakankaalle. Tiedä sitten mikä on totuus mutta hyvin on tuo oppi perille mennyt.

Klo 16 lämpötila on edelleen 10 astetta. Lentokoneiden iltapäiväruuhka alkoi, jo kolme laskeutuvaa konetta muutaman minuutin sisällä. Taas yksi tulossa. Tuulen suunta taitaa nyt vaikuttaa laskeutumissuuntaan kun niitä näin paljon tässä menee.

Välillä rantakivillä kävelyä ja aarteen etsinnän tuloksena yksi tennispallo Chicolle ja monta hyvää meren tuomaa sileätä lautaa. Kivisorsan taiteilin sekä rautapitoisia kiviä kasaksi, olisko vaikka peuran jätöksiä;) Sorsaemolla 5 untuvikkopoikasta, taisivat olla ihan ensiuinnilla.

Klo 19.30 Noh, tulihan se vetoketjukin ommeltua. Toivottavasti ommel kestää. Ommellessa tuli pidettyä tupakkataukoja, jotka taas pienensivät varastoa. On aloitettava tiukka säännöstely. Tuuli on kääntynyt etelään. Se on huono asia ruuanlaittoa ajatellen koska kaasuliekki ei tuulessa jaksa palaa. Taidan syödä vain leipää. 

Klo 20.30 Jotain touhutessa, vettä hakien ja käpyjä pihalta pois heitellessä aikaa kului, tuuli vaimeni ja kääntyi länsi-lounaaseen. Kattila tulelle ja päivän ateriaksi raakunalla maustettu HK Blue-herkkusienirisotto lisäkkeenä yksi tomaatti. Samaa syön huomenna. Jälkiruuaksi annan itselleni luvan korkata viimeisen suklaalevyn. Ehkä siitä riittää huomiseksikin;) 

Nyt istahdan uuteen mukavaan tuoliini neulomaan topin etukappaletta. Sitten iltapisu ja -pesu ja ah, suloisen pehmeän ja lämpimän ankanhöyhenpeiton alle nukkumaan.

Hyvää yötä ja kiitos taas kivasta, hyvästä, mukavasta ja monipuolisesta päivästä.X X X 
 

HYVÄÄ JA ILOISTA KESKIKESÄN JUHLAA KAIKILLE!

 

KS