Toukokuussa lähtiessäni otin riittävästi lankaa ja tarvikkeita mukaan. Jotain on valmiiksi tullut ja jotain on vielä tekeillä ja eiköhän vielä jotain tule aloitettuakin - ja loppuun tehtyä;)

Ihan ensimmäiseksi ja oikein tarpeeseen valmistui itselle pipo Turn a Square, lanka Rowan Summer Tweed.

 

Mikkelin lapaset, koko lapsen, lanka Any

 

Puuvillasukat valmistuivat toukouussa, nämä oli aloitettu jo kotona. Itselle ja lankana Rellana.

 

Suuri Käsityölehdessä on ohjesarja kotikissoista. Tässä yhden osat odottavat täytettä.

 

Tunnustan: olen ostanut Tallinnasta akryylivoittoista pätkävärjättyä lankaa! (70 % akr 30% villa) Katia Marathon Print. Neuloin siitä Pinaattitunikan mutta oi voi, olipas oikea makkarankuori! Onneksi Erjalla oli Sini-teini vierailemassa ja hän sai tästä oivan tunikan. Tuntui tyttö kovasti pitävän siitä.

 

Keskeneräisiä neuleita

Toppi itselle, lanka: OnLine BINGO. Tämän kanssa kävi vanhanaikaisesti: pyöröneule oli aloituksessa mennyt kierteelle! Olin neulonut jo toisen puolen ennenkuin huomasin asian. Helmilangalla ompelin ja ompelin ja vielä ompelin, sitten otin sakset käteen ja Naks! siitä vaan rohkeasti neule poikki. Hyvin kävi: ommel piti, ja sain jatkettua neulettani.

Aloitin tämän ns. virkkausaloituksella ja neuloin ensin yläosat. Aloitusreunasta virkkauksen purku, silmukat puikolle ja jatkuu alaspäin niin pitkään kuin lankaa riittää. Ihan itse olen silmukat laskenut ja mallin keksinyt = joskus varmaan olkaimet olen helmineuleella tehnyt ja sitä nyt apinoin.

 

Villapusero itselle, lanka Any, ja taas ihan itse lasketut silmukat ja perusraglan on tulossa.

Vielä kiitos kopasta, Lila! Taas sitä kehuttiin, retroväritys tuntuu olevan monelle mieluinen.

 

Villapusero, joka on eräänlainen "tilaustyö" = yksi osti langat, toinen neuloo ja kolmas saa sen yllärinä. Ohje on Novitan Kalastajaneule. Väri on kaunis harmaa, toivottavasti aikanaan kelpaa vaikka punainen olis ehkä pitänyt olla.

KS