Lunes

Tässä viime viikolla ottamani kuvat seimiasetelmasta. Kuvat on kaupan ikkunan takaa otettu eivätkä ole kovin selkeät mutta asia niistä käy ilmi. Näitä on nyt ilmestynyt näytille koska perinteisesti seimirakennelma kootaan 8. joulukuuta, joka on kirkollinen pyhä josta viime viikolla mainitsinkin, Inmaculada Conception.

Vasen reuna

Keskikohta

Oikea reuna

Tämä asetelma on jo aika suuri mutta vielä näytti väkeä olevan laatikoissa. Kodeissakin asetelmaan kerätään vuosien mittaan lisää hahmoja, niitä on kaupoissa myytävänä ja varmasti niitä myös askarrellaan. Asetelmissa voi olla vaikka kokonainen kylä eikä vain Pyhä perhe kuten meillä yleensä on.

Pieni erikoisuuskin espanjalaisesssa asetelmassa on: El caganer tai El cagón, eli Kakkija! Minullahan ei nyt ole kuvaa tästä hahmosta niin linkitän Yle:n sivulle, siinä on kuvia ja selitystä asiaan. Ole´-lehti kirjoittaa näin: "Espanjalaisilla on tapana aina seimirakennelmän äärellä - heti Jeesus-lapsen paikantamisen jälkeen - etsiä kakkijan kyyristynyt hahmo. Hahmo etsitäään koko perheen voimin, sillä suuremissa virityksisslä El Caganer ei välttämättä löydy nopeasti eikä helposti". Nykyään hahmo on usein julkisuuden henkilöä muistuttava.

Lapset saavat jouulahjat useinkin vasta Loppiaisena. Silloin on suuri juhla kun Los Reyes eli Itämään tietäjät tulevat lahjoineen. Parvekkeilla näkyy jo joulukoristeena kolme tietäjää kiipeämässä narutikkailla ylös - Suomessa on vastaavia kiipeileviä joulupukkeja.

Jos kirjoitan tästä aiheesta enemmän, se on vain ns. kopiointia eri lähteistä löytämääni tietoa . Google vei minut sivustolle Rantuu.fi .

Rantuulla on hienot kuvat seimestä, hyvin kerrottu joulun tavoista ja ruuista yms. sekä Loppiaisen herroista. Olen kysynyt ja saanut luvan linkittää ko. sivustolle, kiitos vielä tätäkin kautta, Joulu,    ja upeat kuvat Loppiaisen  Los Reyes kulkueesta.

 

Tottahan toki laitan omiakin kuvia tästä aiheesta kunhan saan sellaisia otettua joulunajan edistyessä.

* * * *

Puutarhafirma kävi just kastelemassa letkulla palmuja!

Jos joku saarelainen enää käy täällä niin tiedoksi että Olé-lehden numerossa 10/11 on artikkeli: Aallot kuljettivat Kanarialle. Saaresta tuttu pariskunta!

KS