Tämä on jo perinne:lankajengin kevätmatka Tallinnaan. Katju, Outi-M ja Mari olivat hoitaneet järjestelyt, kiitos heille. Reissu oli kiva kuten aina, ja takaisin laivalle päästiin just ja just rasittuneilla jaloilla;)

M/S Superstarilla meri ylitettiin yhdessä hujauksessa. Matkalla ehdittiin kuulumisia ja muistamisia jakaa. Pirkko-Liisa ja sen systeri Marjatta olivat askarrelleet meille rintarossi "marenkikukkaset", Katju sai lankaa ja mä sain Outilta pääsiäistervehdyksen (aina se jaksaa jotain askarrella). KIITOS Outi ja Siskokset. Mun pussista jokainen sai virkatun pääsiäiskukon.

Satamassa tilataksi odotti meitä ja kyyditsi Järve-keskuksen Käsitööjaamiin. Mähän kävin siellä jo viikko sitten mutta muille tämä oli ensi visiitti. Ilmeisesti muutkin olivat hieman pettyneitä kaupan uuteen ilmeeseen, joka ei ollut ihan odotusten mukainen. Mutta kyllä sieltäkin lankoja ja tarvikkeita tuli ostettua, ei siis mikään hukkareissu.

Samaisella taksilla seuraavaksi Eppin Löngad lankakauppaan. Siellä on kyllä kivoja lankoja. Noroa taisivat matkakaverit sieltä ostaa. Matka jatkui Karnaluksiin ja täällä taksikuski joutui luopumaan iloisista asiakkaistaan;)

Karnaluksissa oli tosi paljon asiakkaita ja kassoilla jonoa. Siellä oli myös lauma naisia, ja taisi pari miestäkin niiden kanssa olla, jotka käyttäytyivät aika huonosti, mä ihan oikeesti häpesin ja yritin pysytellä niistä kaukana. Ne huuteli toisilleen toiselle puolelle hallia, ihmetteli Novita-lankojen kallista hintaa, eikä kaupassa ollut hahtuvaa - miksi ei ole - missä on myyjä ym. ym.  kälätystä kovaan ääneen. Huh huh. Enpä usko, että samaiset naiset esim. isossa Lankamaailman kaupassa tuolleen käyttäytyisi, niin mikä ihme vetää käyttäymistöpselin irti kun mennään ulkomaille?

Karnan jälkeen porukka hajaantui, suurin osa meni syömään Solariksen Vapianoon, jossa tapasivat myös Annan. Mä, Lila ja Minna suunnattiin Liann Löngadin kautta vanhaan kaupunkiin. Kukkakioskien kukat ihasteltiin tarkasti, kyllä ne on niiiin kaunitta luomuksia että . . . Jostain sattui korvaani, olisko ollut se meluava naislauma, että kukkien hinnatkin on niin noussu euron myötä ettei niitäkään enää voi ostaa. Me kolme ollaan kyllä asiasta ihan eri mieltä. Onhan hinnat saattaneet hieman kohota mutta eiköhän siihen vaikuta maailmanmarkkinatilanne enenmmän kuin euro. Kympillä sai edelleen komean sidotun kimpun, täällähän kympillä ei semmosta saa, ei lähellekään.

Karnasta Katju osti itselleen "mersun" = Addin Click-bambut! Ei jää epäselväksi, että vihreä on Katjun lempiväri.

 

Pronksi Löngapoodista löysin tilatun väristä turkoosia vironvillaa, sitähän tässä kaupassa on aikas hyvät värivalikoimat. Sitten Puu ja Putuka poodiin nappiostoksille ja jo hieman väsähtäneillä jaloilla satamaan. Sadamarketin villalankakaupasta Lila osti villalankansa, mä ostin Kalevin karkkikioskilta vähän suklaata kuten aina

Ja sitten tutustumaan "uuteen" Sadama Turg´iin. Se on kauppahalli, ei tori niinkuin nimi antaisi ymmärtää. Herkullisen näköisiä elintarvikkeita, mm. erilaisia pastoja irtotavarana, säilykkeitä. leipää, hunajaa ym. ym. Jos nyt olen oikein ymmärtänyt lukemaani, niin tuotteet ovat ns. lähiruokaa. Mä ostin valkosipulihapankaalia kun Minnakin osti, tosi namia.

Just nyt hallin "käsityö-osasto" on remontissa mutta jotain kässyjuttuja täältäkin saa, Jolleri-niminen myymälä ainakin pitäisi olla (sitt joskus). Kannattaa seurata Sadama Turgin sivuja, siellä kerrotaan tulevasta ja erilaisista tempauspäivistä yms.

Viimeisenä osuimme konditoriakauppaan. Se se vasta herrrrkullinen puoti olikin. Lila osti aivan ihastuttavan suloisen sydänkakun, mä tuulihattuja ja lihapiirakoita. Hinnat edullisia. Paikan emäntänä on vanha rouva, joka oli just oikeassa paikassa palvelemassa ihmisiä. Kaunis puku ja ystävällinen käytös.

 

Kotimatkalla sitt ihasteltiin kaikkien ostokset, kyllähän niitä oli reput ja varakassit täynnä. Mä ostin vain saksikotelon, Käsitööjaamista 4,37 euroa.

Mä jaksan edelleen olla iloinen tästä saksikoristeesta, jonka sain viime kesänä Virpiltä.

 

Selver ruokakaupasta kuivattuja banaaniviipaleita, vadelma- ja puolukkalastuja, jotka tuntuvat nyt olevan hittituote, täyttä luomua ilman lisäaineita. Nämä maksoivat 3,00 /purkki, Pronksi-kaupan vieressä olevassa kaupassa maksoivat 4,00.

 

KIITOS kaikille mukana olleille mukavasta päivästä ja matkaseurasta.

 

Matkakertomuksia luettavissa (toivottavasti):  Katju, SeijaP, Mari, Arja, Lila, Netta

KS