Sabado

Jouluateria on syöty. Vatsa on täynnä. Mitään erityisen hyvää ei ollut, mutta nälkä lähti. Juustot, mansikat ja jälkiruoka sekä Finlandia marmeladit oli parhaita. Sienisalaatinkin onnistuin pilaamaan korvaamalla smetanan Creme Fraichella, olis pitäny tyytyä vaan pelkkään kermavaahtoon. Sienisalaatin sienet on tämän syksyn Kaunissaaren metsän saalista! Onneksi niitä on vielä niin saan vaikka uuden vuoden illaksi parempaa salaattia.

Kattaus alkakoon, lautaset vanhaa Arabiaa:)

Kaikki juustot paikallisia

Keitto- ja Serrano-kinkkua, tikut torilta

Sienisalaatti (suolattuja sekasieniä, sipulia, pippuria, sokeria, kermavaahtoa, Creme Freche (norm. smetana)

Oliiveja ja sardiineja, joilla mä kotonakin korvaan graavilohen yms. raaan kalan, josta en pidä.

Uusia perunoita

 

Mansikat on muuten hyviä juuston kanssa ja ruokien välissä voi kanss haukata palasen piristämään kieltä;)

 

Uunivuokaan sipulia, tomaattia, perunaa, paprikoita, suolaa, pippuria, oliiviöljyä. Uuniin kypsymään siksi aikaa kun paloittelin kypsänä ostettun kanan (myydään vacuumissa ja on hyvää).

Paloiteltu kana ja juustoraastetta vihannesten päälle ja takaisin uuniin gratinoitumaan.

 

Jälkkäriksi Turron-jäätelöä . . .

 . . . Turron-vohvelitikkujen kanssa.

 

Kun oli tiskannut astiat, annoin itselleni luvan avata herrrrkullisen Finlandia-marmeladirasian: punaisia, keltaisia, oransseja ja viinipunaisia kuulia, nami nam.

Sitten voinkin välillä syödä Fasun sinistä ja ehkä sen jälkeen ottaa taas vähän Turronia: mantelia marsipaanina hedelmillä höystettynä tai rouhittua mantelia hunajan, sokerin ja valkuaisen kanssa massaksi sekoitettuna.

KS