Tampereen kädentaito-messuilta ostin Wetterhoffin Unisukka-paketin. Tämä oli mukava matkatyö. Suurelta osin nämä valmistuivat metrossa, bussissa, vastaanoton odotushuoneessa yms. paikoissa. Työ oli pieni, kevyt ja yksikertainen mukana pidettäväksi.


333162.jpg

Lanka: Wetterhoff Sivilla, 60 g
Puikot: 2.5 bambut
Malli: Trad. eli pakkauksessa ollut ohje

Yksi 50 g:n vyyhti olisi hyvin riittänyt mutta paljon pituutta tuolla 10 grammallakin tuli lisää. Ihanan pehmeä ja lämmin lanka. Suosittelen.
Ohjelapussa lukee:
"Malli unisukkiin on sota-ajalta. Näitä sukkia neuloivat kotijoukot sotilaille rintamalle. Neulos istuu hyvin jalkaan vaikka kantapäätä ei tehdä lainkaan."
Siis erinomainen yhdenkoon-sukka.


Sukista vapautui pienet puikot. Siispä aloitin pitsiliinan neulomisen. Kerran olen liinan aloittanut mutta se tyssäsi melkein alkuunsa. Metallipuikot putoilivat pienestä työstä enkä pysynyt mukana ohjeessa.

Nyt bambut pysyivät hyvin ja alkuhankaluuksien jälkeen ohjekin aukeni. No, muutaman kerran olen joutunut kerroksen pari purkamaan mutta nyt alkaa sujumaan. Saattaa siellä alussa virheitä olla mutta olkoon.


333160.jpg
Ohjelehti: Kauneimmat Käsityöt 6/2005

Ihan mukava tätä on neuloa. Jos vaikka ihan innostuisi tästä ja saisi isommankin liinan tehtyä. Ehkäpä liinan neulomisen aloittamista siivitti Villapallon liinatyö.

Lisääkin pitsiä on puikoilla. Novitan Butterfly-lankaa ostin joskus Lauttasaaren poistomyynnistä. Pusero tästä olisi tulossa. Väriä kuvataan sanalla "maitokahvi".


333161.jpg

KS