Jueves

Tänään oli Javean toripäivä. Menin katsastamaan senkin kun on nämä Teuladan ja Morairan toripäivät jo tulleet tutuiksi. Kannatti mennäkin, torilla oli todella paljon myyjiä ja paljon katsottavaa. Mitään en ostanut kun ei ollut tarvetta. Vihanneksia ja hedelmiä oli varmasti 150 metriä yhteensä, olivat kahdessa paikassa. Valinnanvaraa löytyi. Myös toisella aukiolla oli torimyyjiä niin että tämä on varmasti kokonaisuudessaan suurempi kuin Morairan toritapahtuma.

 

Vanhasta kaupungista otin vielä joitakin kuvia kun jäivät viime kerralla ottamatta. Kaupunkia on ympäröinyt ja suojellut muuri vuoteen 1874 asti. Vuonna 2008 aloitettiin työt vanhan muurin paikantamiseksi ja osa siitä kunnostettiin ja suojeltiin.

 

Nyt oli myös Kauppahalli auki. Olipas siellä siistiä ja herrkullisia tuotteita myynnissä. Rakennus näyttää vanhalta mutta on rakennettu 1946 vanhan nunnaluostarin paikalle.

 

Vanhankaupungin kahdella aukiolla, Placa de l´Esglesia ja Placa de Baix, valmistellaan tulevan viikonlopun suurta juhlaa = härkäjuoksua, jolla juhlitaan pyhimys San Sebastiania. Härkäjuoksua ei ole järjestetty 20:een vuoteen mutta nyt kaupunki antoi sille luvat sillä ehdolla, että kaupungilta ei kulu siihen "yhtään euroa".  Vuoden 1971 Härkäjuoksusta on YouTubessa video, on ihan hauska vanhanaikainen filminpätkä, ei lainkaan raaka tms.

 

Tälläkin kuvalla/ristillä on selityksensä mutta kadotin tiedon:(  Selitys löytynee joskus/aikanaan.

 

Tuosta kulmalta kävelin autolle ja mukamas kotiin, mutta yks kaks olinkin upealla maisemapaikalla - Cabo de La Nao´lla ja Granadella´n lahdenpoukamassa! Niistä seuraavalla kerralla kuvapläjäys.

En taida mennä härkiä katsomaan, koska Teuladassa on myös juhlat: pyhimys San Antonio on nyt vuorossa. Javeassa häntä juhlittiin jo viime viikonloppuna ja tiistaina, joka on pyhimyksen virallinen päivä, siellä oli eläinten siunaus.

Teuladassa ohjelma alkaa jo perjantai-iltana, lauantaina on kaikenlaista tapahtumaa ja sunnuntaina saa viedä lemmikkinsä siunattavaksi, siunatulla vedellä pirskoteltavaksi.

KS