Neulojien maailma on ihana! Viime viikolla sain sähköpostin Marjatalta, jonka olen kerran tavannut lankamatkalla mutta en sitten enempiä ole tutustunut, hän tarjosi laivamatkavapareita. Lopputulos oli se, että menimmekin yhdessä. Heti kun näin hänet treffipaikalla niin tunnistuslamput syttyivät mutta siihen asti oli epätietoinen kenen kanssa olen matkaan lähdössä. Hänhän tietysti "tunsi" minut paremmin blogiani seurattuaan yms. 

Reissu alkoi hienosti, junat, bussit, metrot yms. kulkuneuvot kulkivat ajallaan ja pakkasmittarin lukemakin oli inhimillinen sekä sääennuste etelään oli suotuisa. Edellisen reissuni jäämassoista merellä ei ollut tietoakaan ja laiva kulki eteenpäin kuin unelma. Perillä paistoi aurinko eikä tyypillistä Tallinna-tuulta ollut havaittavissa.

Kummallakaan ei ollut mitään erityisiä tarpeita eikä suunnitelmaa "must"-paikoista, Vanhassa kaupungissa oli tarkoitus katsella kauppoja. Noh, olihan minulla "tilauslista" mukanani (mutta ajattelin sitä katsella vain Jos tilaisuus tulisi) niin mentiinkin sitten ensin pirssillä Karnaluksiin. Sinne tupsahti muuten aikamoinen lauma suomea puhuvia naisia! (*vilkutuksia* jos olit siellä.)

Aika monta ruksia listaani sain laittaa mutta kaikille en kaikkia tilattuja tuotteita saanut, hyllyissä oli tyhjiä koloja. Ja joku tuote saattaa olla "väärä". Jospa ne olisi ensi viikoksi täytetty ja saisin loput tuotteet ostettua?

1267173158_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Liann löngadin kautta käveliksimme Vanhaan kaupunkiin.

Pronksi Löngapoodiin oli tullut hurjasti uusia lankoja, aivan käsittämättömän pehmeätä superkidmohair-silkki-sekoitetta, ah. Mutta eniten meihin kolahti Anun valmistuttama virolainen sukkalanka: 80% villa 20% polyakryyli, 100 g/ 350 m, vyötteessä nimenä Any! Langassa on värejä, värejä ja vielä värejä! Silmiä hivelevän kauniita värejä sävy sävyn perään! Oikea kirjoneulojan aarrelanka. Ja mikä parasta: pitkästä aikaa näki oikeata sukkalankaa Yksivärisenä! Vaan ei pidä jämähtää tuohon "sukkaan" kyllä siitä voi neuloa ihan mitä vaan. Miten ihmeessä en ottanut kuvaa tästä hyllystä? Olin, ja Marjatta myös, niiiin värien lumoissa, että ei vissiin tullut kamera mieleen. Ensi viikolla sitten kuva ja ehkä - ehkä - ostankin muutaman kerän.

Samassa alakerran tilassahan on Tallinnan keramiikkatehtaan myymälä sekä Käsitöitä myyvä osasto, jossa kannattaa ehdottomasti katsoa tarjonta. Siellä on yli 40:n käsityöläisen tuotteita myytävänä.  Nyt pisti silmiin kauniit kassit ja kukkarot, joissa oli käytetty kansallispukukangasta modernisti tämän päivän tarpeisiin. Aiheestahan oli virolaisen Käsityö lehden suomenkielisessä Talvi 2009-numerossa ja Taito 1/2010 lehden kolumnissaan Ilu kirjoittaa myös tästä aiheesta, kivalla ilmaisulla " trendikäs folkhenkisyys".

Kävimme Jolleryssä, kauniita tuotteita ja monia ideoita omille aivonystyröillemme. Olde Hansan kaupan vanhan mallin mukaan tehtyjä tuotteita oli kiva katsella ja nuuskia saippuapaloja, joiden tuoksu nosti muistoja pintaan. Puu ja Putuka Poodista ostin nappeja ja sieltä menimmekin sitten vastapäiseen Suklaakahvilaan tauolle. Jättiläispala kirsikkasuklaakakkua kera kermavaahdon ja appelsiinihillon sekä oikein vahvaa, hyvää kahvia. Nam Nam. Sitten olikin aika lähteä pikkuhiljaa satamaan.

Päivä oli Oikein Mukava ja Antoisa, kaikinpuolin. ISO KIITOS Marjatalle matkasta ja hyvästä seurasta!


Tähän loppuun on vielä ihan pakko laittaa OT kirjasuositus. Näin ja selasin Suomalaisessa kirjakaupassa kirjat Neulojan Niksit  ja Virkkaajan Vinkit! Ne vaikuttivat oikein hyviltä perusteoksilta, myös kokeneemmallekin osaajalle näissä on varmasti monta hyvää niksiä ja vinkkiä. Neuleen suunnittelusta, mitoista, saumojen ompelusta yms. yms. En nyt ala enempiä selittämään, Google löytää muutaman kaupan esitteen mutta käykää kirjakaupassa selaamassa. Suosittelen! Taidan kyllä nyt muutaman päivän harkinnan jälkeen ostaa itselleni molemmat, "Oppia ikä kaikki".

KS

PS Ogelin neuletapaamisessa Neuloja (sorry kun nimi unohtui) kysyi Addin hintaa. Laita sähköpostia niin kerron tietoja. OK