Tästä ihanasta kerästä piti tulla Flower Petal Shawl. Ajatuksena oli neuloa koko 250 grammaa upeaksi huiviksi, jonka pitäisin ihan itse.
578502.jpg

Pah, susi tuli! Ihan kylmän rauhallisesti olisi pitänyt uskaltaa ottaa 5.0 kokoinen puikko tähän työhön, tai vähintään 4.5. Neuloin 4.0:lla ja lopputulos on auttamattomasti liian pieni ja mitään sanomaton huivinretale. Kaunis työnimi Sinikelllo kannusti neulomaan huivin loppuun asti vaikka jo näin, että ei tästä mitään tule.

605290.jpg

Ehkä puran, ehkä en. Neulomatonta lankaa on 85 g, ehkä kokeilen sillä minkälaista jälkeä isommalla puikolla tulee ja sitten testaan voiko tuota lankaa edes purkaa. Se on niin karheata, että saattaa jumittua itsensä kanssa kuten mohairlanka.

605291.jpg

Ja jos teen huivin uudestaan, teen sen ehdottomasti viidellä paneelilla, tässä on vain neljä. Ohjeessahan on myös tämä leveämpi vaihtoehto.

Ohje vaikuttaa pikasilmäyksellä kamalalta rivi riviltä selitykseltä mutta lopultakin se on aivan yksinkertainen. Ja siihen on myös tulostettava merkkipiirroskin.

KS