Muistaakseni olen aikaisemmin maininnut tuoleista, jotka viime vuoden (2004) keväällä päällystin Maijalle, mutta en löydä kirjoitusta mistään niinpä kirjoitan uudestaan.  Työ oli aika vaativa ja koska nyt vihdoin sain napattua niistä kuvia niin täytyyhän ne tuoda esille.

Systerin ruokapöytä ja tuolit on ainakin 30 vuotta vanhat ja tuolien päälliset olivat kuluneet osin jopa puhki. Vuorotteluvapaalla olevana joutilaana sain tehtäväkseni hankkia uuden kankaan ja päällystää tuolit.

Aletta-kangaskaupassa on erinomainen valikoima sisustuskankaita.
Kuinka ollakkaan, sinne oli juuri saapunut samaa kangasta kuin tämä vanhakin! Se on pellavaa, seassa aavistus keinokuitua, valmistettu englannissa ja tietysti superkallista. Joku oli jo pakasta ostanut sitä samanlaisten tuolien päällystämiseen. Kalusto oli aikanaan Stockalla myynnissä ja ilmeisen suosittu malli.
Eipä tullut ongelmaa minkälaisen kuvion valitsisin, se olisikin ollut vaikeaa, koska kauniita kankaita oli niin paljon.
Pohjaosan kankaan ostin Eurokankaasta.

Purin vanhat päälliset ja piirsin niistä kaavat. Kaavan mukaan Etolassa leikattiin uudet vaahtomuovipehmusteet. Päälliset ovat tuoleissa kiinni nepparisysteemillä ja irrotin vanhoista nämä nepparinauhat uudelleen käytettäviksi, ne eivät onneksi olleet kuluneet.

17342.jpg

Ensimmäisen päällisen valmistuttua menin sovittamaan sitä tuoliin. Hyvä niin, olin ommellut sen nepparinauhan väärinpäin!

Kun yksi oli taistellen ja ärräpäitä päästellen valmis, niin loput olivatkin sitten sarjatyötä ja valmistuivat melkeinpä suit sait.
Loppputulos on erinomainen, ottaen huomioon että: olen amatööri, kangas oli hankala leikata ja käsitellä, kuviot piti saada kohdalleen, kulmat suoriksi jne. jne.

17343.jpg


Kangasta riitti vielä juuri ja juuri kulahtaneen jakkarankin päälliseksi. Siihen piti myös lisätä hieman täytettä. "Jouhiheinätäytetttä" ,tai mitä se lie, en lähtenyt etsimään vaan tavallinen vanutäyte sai luvan kelvata vaikka antiikkia onkin.

17346.jpg


Ja eikös usein käy niin, että kun yhden paikan laitat niin toinenkin pitää laittaa, monessa asiassa hommat leviää kuin Elanto. . .

Siispä keittiön tuolitkin kaipasivat ja saivat uudet istuinpäälliset. Tämä oli jo helppo nakki! Kulmien ompelu opittu ja hallinnassa, edullista keittiökangasta saattoi käyttää myös pohjaosaan ja kiinnitys tavallisella nauhalla.

17345.jpg

Tämä tuoliprojekti tuli mieleen ja kuvat napattua kun kävin eilen tuosta kodista hakemassa vuodesohvanpäällisen malliksi uuden ompelemista varten! Suunnistan nyt siis taas Eurokankaaseen ja kaivan ompelukoneen esille. Neuleet saavat jäädä koreihinsa odottelemaan vuoroaan.

KS