Viernes

Edellisessa kirjoituksessa kerroin Vicentin lähteestä. Sen vieressä on kiva ulkoilualue. Tämän tyyppisiä alueita täällä on muuallakin, on ilmeisesti maakunnan tapa järjestää asukkaille mahdollisuus aktiviteetteihin.

Puistossa on lasten leikkipaikka asianmukaisine välineineen, ja näyttää alusta olevan EU-standardin 1177 mukainen: sellaista massaa etteivät lapset vaan satuta jos keinusta putoaa (hiekkahan saattaa tehdä pieniä nirhaumia;)) Retkipöydät ovat tuttua mallia, ainakin Kaunissaaressa tämä malli on käytössä. Ja tuttuja roska-astioita on tässä paikassa: suomalaiset Molokit!

 

Pöytiä on runsaasti, käytävän molemmin puolin. Ja siistiä oli täälläkin. Ei roskia, ei mäyräkoiran kuoria, ei tupakan natsoja yms. (Molokit näkyvät alueen reunalla.)

 

Grillikatos on tällainen kunnollinen rakennus. Sitä ei niin vaan laiteta polttopuiksi kuten on Stadissa käynyt. Tässä on kolme grillauspaikkaa. Siihen tuli ryhmä nuoria, pojat sytyttivät tulen ja tytöt levittivät ensin pöytäliinan ja sitten alkoi herkkuja tulla pöydälle lukuisista eväskoreista. Kuvassa näkyvä seisoskeleva ihminen odotteli seuraa ja taisi sitä autolastillinen tullakin kun olin lähdössä.

 

Tämän päivän eksoottinen ostokseni torilta: Madagaskarin litsejä. Se kuoritaan sormin, sisällä on ohut kerros valkoista syötävää hedelmälihaa ja aika suuri siemen luumarja Tässä ei siis ole paljoa syötävää mutta hyvää se on. Ehkä vähän viinirypäleen oloinen ja makuinen, mutta parempi.

 

Tänään oli oikein kesäinen päivä. Sellainen täytyi heti käyttää hyväkseen ja lähdin kokopäiväksi retkelle. Kävin Calpessa. Ai ai kun oli kiva päivä. Valokuvia on 110! Montako haluatte nähdä?;)  On tuossa taas setvimistä mikä on hyvä kuva ja mikä menee suoraan roskakoriin. Eli matkakertomukset jatkuu vaan . . . .

KS