Baskerin neulominen onkin visainen tehtävä. Nyt on myönnettävä, että mun taidot ja hermot eivät riitä tähän projektiin. Tai ainakin saa nyt jäädä sivuun kun ei noita hattukelejäkään täällä Helsingissä ole näkyvissä. Vettä sataa ja pilkkopimeätä on ollut koko päivän. Ukkonenkin jyristeli jossain!

Tässä lanka, jonka sain Annelta, ja mallitilkku tekeillä. Väri on just mun värinen, mulla on samanvärinen kassi ja takki sekä käsineet.
Oli kengätkin mutta niiden liimaus petti kahden käyttökerran jälkeen. Myymälä vaihtoi ne uusiin mutta niiden kanssa kävi sama juttu. Ne oli kuitenkin kotimaiset kengät ja se oli ostopäätökseen suuresti vaikuttanut tekijä. Kolmansia en enää suostunut ottamaan, ja koska silloin talvi oli jo ovella, päädyin talvikenkiin maksamalla hieman lisää.

Ardialfi Softy
20793.jpg

Kas tässä ensimmäinen versio! Taisi mennä laskelmat hieman pieleen.

20791.jpg

Tein tämän tasona kutosen bambuilla. Lanka kulki puikoilla kuin unelma ja valmista tuli nopeasti. Yritin sitä sovitella ja koska reuna vaikutti hyvältä niin jatkoin vain. Eihän tuo lopulta ole baskerin mallia nähnytkään vaikka mukamas sellaista tein.

Purkuun ja tässä sitten versio 2:

20792.jpg


Edellinen oli liian iso, tämä on liian pieni.  Reunus on kyllä sopiva, mutta lakiosa on tiukka kuin pipo. Baskerista ei taaskaan tietoakaan. Tuohon alareunaan oli tarkoitus tulla vielä joustinneule, mutta  nyt tämä menee purkuun.
Puikkoina oli 6:sen muoviset sukkapuikot ja niillä oli todella nahkeata neuloa. Bambupyörö nro 6 on toisessa työssä enkä viitsinyt sitä vapauttaa. Laiskuudesta sakotettiin rasittuneella ranteella.

Jään odottamaan uutta inspiraatiota, viileämpiä kelejä ja keskityn pukinkonttineuleisiin ja virkkuisiin.

Ilomielin otan vastaan ihan oikean baskeriohjeen tällaiselle paksummalle langalle. Valmistajan puikkosuositus on 8 mutta tein 6:illa ettei tulis niin hötöä lätsää.

KS