Jihaa! Tänään oli vuoden ensimmäinen Tallinnan reissu saarituttava Marjan kanssa. Matkustimme Eckerö Linen Nordlandialla, joka on ollut telakalla kunnostettavana ja vasta eilen aloitti kautensa Hki-Tallinna reitillä. Kyllä siellä ja täällä tuoksui maali, lattiamatot oli pesty tai vaihdettu. Myymälässä on viiniosasto uusittu. Compass Bar on kokenut suuremman muutoksen. Se nurkkaus missä yleensä aina vietin matkani mennen tullen on ihan erilainen. Siinä on iso baaritiski, epämukava penkki seinänvierustalla, vanhat nojatuolit ja pöydät. Tila jatkuu avoimena sinne missä ennen oli ns. loossit (jossa joku aina veteli sikeitä). Se on nyt avara ja valoisa tila mutta täälläkin epämukava penkki seinustalla ja toisaalta hyvät puiset irtotuolit sekä niitä vanhoja nojatuoleja. Onkohan äänieristyksellekin tehty jotain, karaoke ei haitannut ollenkaan. Kuvassa baaritiskistä on kamerassa jäänyt linssinkaihdin vähän kiinni niin näyttää vähän pimeältä

Entinen sohvanurkkaus

Entinen loossikäytävä

 

Tilatut tuomiset tässä

(Hinnat: Kiri kari -kirja 17,70, muliinitokka keskimäärin 0,40, villalanka 100g 1,87, ruusupuu pyöröpuikko 6 mm/40 cm 9,20)

Kiri kari -kirjassa on selkeät ohjeet kirjoneulottuihin eläimiin. Ai että ne on söpöjä ja kauniita.

 

Nyt on kerrottava, että Aino Praaklilta on tullut samanlainen sukkakirja kuin lapasistakin, kaikki sukista yksissä kansissa, Eesti sokikirjad ilma laanade laiali

Muhulaista kirjontaperinnettä on ilmestynyt kahden kirjan verran! Toinen on Meite Muhu Mustridtoinenkin linkki, joka on todella hieno ja paksu teos, 400 sivua! (n. 42 euroa). Siinä taitaa olla kaikki ja vähän enemmänkin tietoa tästä kauniista kirjonnasta. Toinen on Muhu tikand, 194 sivua (n. 23 euroa).

 

Omat ostokset: muutama kerä Filz-lankaa, 1 musta kerä Any sukkalankaa, kivat värikkäät kassinkahvat, kirjontakehys, kirjontaneuloja, reiänreunoja

(Hinnat: Filzi-lanka 1,54/ kassinkahvat 5,38/ kirjontarengas 2,03/ John James neulat 1,01/ reiänreunat 4 mm 3,79)

Kolmet kympillä

 

Sää oli samanlainen kuin Stadissa, nollakeli, suuria kuralätäköitä, loskaa, lumisohjoa ja erittäin paljon erittäin liukasta jäätä jalkakäytävillä. Kävely oli hidasta töpöttelyä eikä maisemia nähnyt kun piti jalkoihinsa katsoa. Vanha kaupunki jäi käymättä paitsi tietysti Anua käytiin moikkaamassa. Myymälässä oli myös Anna mohairneuleensa parissa. Molemmat lähettivät terveisiä.

Eurohinnat näyttivät olevan kohdallaan eikä ainakaan lankojen hinnat olleet nousseet. Karnassa myyjätär kysyi meiltä mitä sokeri maksaa suomessa ja hinnan kuultuaan totesivat, että kohta he tulevat suomeen ostoksille. Sokerin hinta on siellä noussut hurjasti, samoin kahvi ja maitotuotteet. Noh, kahvin hintahan on noussut kaikkialla. Vaan oli se outoa kaivella kukkarosta 1 ja 2 centin kolikoita;)

Mentiin ratikka 2:lla Karnaluksiin, lippuja ostin sataman R-kioskilta. Hinta 0,95 euroa/kpl (ratikassa kuljettajalta ostettuna 1.59 euroa!).

Tässä tämän matkan kuulumiset.

KS