Miercoles

Arjalta saatu vyyhtisotku on selvitetty! Ei se niin hirveän paha ollut, onneksi ei ollut yhtään solmua, mutta kolme tuntia siinä meni. Nyt mulla on kaunis Wollmeise-pallero, tämä on Twin-laatua ja väri on koekaniinivärjäys, jolla ei ole nimeä. Tästä tulee kauluri, jonka bongasin Hepsiltä   ja  ohjeen täältä. Kuvassa väri on ihan päin prinkkalaa, se ei ole ollenkan sinisävyinen vaan tummaa violettia ja sen hieman vaaaleampaa sävyä. Kerässä on 150 grammaa, joten ehkä sukatkin syntyy, tai käpälänlämmittimet, tai calorimetri, tai . . . .  Molemmat langat saapuivat lauantaina.

X X X

 

Susilta saatu oman Sokru-lampaansa villalanka on neulottu sukiksi. Aloitin virkkausaloituksella, koska langan kulutuksen arviointiin ei ollut mitään vihjettä. Molemmat sukkaosat tehtyäni jatkoin varsia vuorotellen neulomalla.Kaikki lanka meni = 130 g, jäi ihan pienen pieni nöttönen, jolla voi pienen reiän parsia jos sellainen sattuu tulemaan.

Lanka: suomenlammas, Susin kasvattamana ja keritsemä, kehräämöllä kehrätty, Riihimäeltä Espanjaan postissa kulkenut. Rasvainen ja lämmin lanka.

Puikot: 2 settiä bambusukkiksia koossa 3.25 mm. Paksummillakin puikoilla tämän langan voi neuloa, mutta tarkoitukseeni sopii tällainen tiivis neulos.

Malli: perussukka ranskalaisella kantapäällä, reunukseen virkattu 5:n pylvään viuhkat, vaalenapunaisella vironvillalla vielä reunuksen reunus.

 

Ilmeisesti kaipuu ja romantiikannälkä vaivaa kun näihinkin tuli ihan huomaamatta tehtyä söpöstelyreunus kuten puuvillasukkiinkin;)

 

Kiitos Susi, kyllä nyt luulis Sokru-sukissa tarkenevan täällä koleassa etelän maassa;)

KS