Domingo

Eilen, lauantaina, kävin katsastamassa Benissa toripäivän. Se oli aika suuri, kolmella kadulla. Myyjiä oli paljon ja valikoimat taas vähän erit kuin muilla toreilla. Sieltä ajelin huvikseni alas Calpeen ja kiemuraista rantatietä kotiin.

 

Tässä talossa on lastentarha ja alakoulu. Aidat ainakin on semmoiset, ettei lapset pääse karkaamaan omille teilleen;)

 

Tämä on Las Salinas, eli Calpessa sijaitseva sisäjärvi, jossa on merivesi. Nyt siinä oli Flamingoja. Tämä on arvokas lintu- ja luontoalue. Rahantekijät haluaisivat pumpata tämän tyhjäksi ja rakentaa päälle taloja! Juuri oli lehdessä (RTN ed 647, sivu 19 Back to nature), että Calpen pormestari oli viikolla matkustanut oikein Madridiin asti esittämään asiansa järven suojelun puolesta. Asiasta on taisteltu jo neljännes vuosisata. Toivoa on mutta . . . Tässä on linkki blogiin Calpe is My Home, siellä on hyvä kuva josta näkyy koko järvi.

 

Tänään, sunnuntaina, oli Teuladan Rasto eli kirpputoripäivä. Hyvä sää oli saanut paikalle tosi runsaasti myyjiä. Tavaraa oli ruostuneista nauloista uusiin pöytäliinoihin. Vanhoja tavaroita tosi paljon. Yhdellä myyjällä oli erilaisia juomalaseja, jotka oli ihan savessa tai mudassa, varmaan ne oli kaivettu jostain hylätystä talosta. Näytti paremmat lasit kaupaksi menevän, saattoivat olla hyvä löytö. Vanhoja hellalla lämmitettäviä silitysrautoja oli paljon eri kokoisia. Monen monta tavaraa olis ollu kiva johonkin sijoittaa, ja Terhille matkalaukku;)

Nyplääville ystäville otin nämä kuvat:) Kaksi tällaista oli myynnissä kun ensin ohi kuljin. Kun tuli noin vartin päästä takasin tähän kohtaan niin toinen oli jo myyty!

 

Tämä näyttäisi olevan lapsen vessatuoli!

 

Teuladan kaupunkiin tultaessa on tällainen ympäristötaideteos, nimeä en tiedä, ruosteisia kaloja ja viinipensaita. Morairassa on vastaavanlainen mutta siinä on enemmän kaloja ja mustekaloja yms. Se on liikenneympyrän keskellä, kuten tämäkin.

 

Teuladan pääkatu Avenida del Mediterraneo. Se on kaksikaistainen, ja on parempi ajaa vasenta kaistaa koska oikealla kaistalla yleensä ja usein on joku auto pysähtyneenä/pysäköitynä hätävilkut päällä. Se on yleinen tapa täällä kaikkialla. Kun ei ole parkki- tai pysähdyspaikkaa kohdalla niin pysähdytään kuitenkin.

 

Pahasti ikkuna peilaa kadun toista puolta mutta näkeehän tästä, että kyseessä on kauppa josta saa ostaa portaita, kaiteita, pitävää kettinkiä ja ikkunakaltereita.

 

Kaupungilta kotiintultaessa on tämä mantelipuu, joka kukki jo aikoja sitten ja on nyt saanut lehdet.

 

Tänne tullessani viinipensaissa oli vielä lehtiä ja ylikypsiä rypäleitä. Sitten nekin kuihtuivat. Hetken aikaa pensaat olivat sen näköiset, että ei niitä kukaan hoida. Sitten niistä leikattiin oksat pois. Ja jonkin ajan kuluttua viljelijä kävi möyhimässä maan. Uusi sato voi alkaa kasvamaan. Tällä seudulla, Valencian itsehallintokunnassa, kasvatetaan Muscatel-rypälettä, josta sitten tehdään sitä kuuluisaa viiniä. Aiemmat viinipensaskuvat marraskuulta ja tammikuulta.

KS