Viikonloppu 8.-9.1.2005

Viime vuonna tähän aikaan oli talvimyrskyn nostattama tulva. Vedenpinta Kauppatorilla oli ainakin +142 cm.
Lauantain aikana vesi nousi ja nousi. Iltauutisissa kerrottiin, että Kolera-altaan reunalle laitetaan tulvaesteeksi paperipaaleja. Vaikka oli jo myöhä niin vuosisadan tapausta oli mentävä katsomaan.

Nokialaiset Kontiot jalkaan ja tuulenpitävät vaatteet tiukasti päälle. Oli se vaan aikamoinen näky kun isot autot toivat paaleja ja trukeilla niitä siirrettiin satama-altaan reunalle. Tuuli riepotteli paaleista roskaa ympäriinsä. Vesi nousi ihan silmissä.
Vaikka tuuli tuiversi ja satoi niin kiersin kotiin rantatietä. Voi hurja, ilman kumisaappaita sitä kautta ei olisi päässyt mihinkään.
Sunnuntaiaamuksi laitoin herätyskellon herättämään ajoissa. Kahvia termokseen ja voikkua sekä pullaa evääksi tulvantutkimusmatkalle.

Minulle tämä oli jännittävää ja mieleenpainuvaa katseltavaa, turvallisesti tukevalla maalla saappaat jalassa. Monelle ihmiselle tämä oli kuitenkin surullinen viikonloppu kun tulvavesi valloitti kotien kellarit ja taisi se jonkun kodinkin tärvellä Suomessa. Ruotsissa ja Tanskassa ihmisiä kuolikin tässä myrskyssä ja tuhot olivat muutenkin suuremmat kuin täällä.


Tulvaesteet Kauppahallin suojana.


Kolera-allas, takana Kaupungitalo.


Melkein uivia WC-pömpeleitä.Merisataman  rantabulevardi on vedenalla,
Uunisaaren talvisilta uppeluksissa ja
myrskyn tuomaa rojua pilvin pimein.


Kompassilaiturin aukea on muuttunut uima-altaaksi!


Kaisaniemenrantaan talvitelakoidut veneet ovat aikeissa lähteä merelle ilman kipparia.
"Varokaa heikkoja jäitä" on koominen viesti tässä tilateessa.


Kuvat on otettu vanhalla kamerallani ja Ville on ne nyt skannannut minulle kuvagalleriaan, jossa niitä on vielä muutama lisää. Sieltä nämä tähänkin linkittyvät suuremmiksi kun klikkaat kuvaa.

Eipä ole täällä etelässä tammikuu vielä talveksi kehittynyt tänäkään vuonna.

KS