Joulun alla tapasin ystävättäreni Tarjan ja hän haaveili pehmeästä piposta, "villa kutittaa", sellainen muhkea ja tupsulla. Ogelin Lankamaailmasta löysin kaulaliinaansa sopivan väristä lankaa ja sitten vaan neulomaan. Ohjeen löysin Yhteishyvän sivuilta. Lisäsin yhden mallikerran ja neuloin kaksinkertaisella langalla. Mutta pah: liian pieni pipo tuli ja se ei joustanut yhtään.Laskelmien mukaan olisi pitänyt tulla oikean kokoinen. Akryylilanka ilmeisesti käyttäytyy erilailla kuin joustava villalanka.

Lanka: Marks & Kattens Carolina, 100 % akryyli. Pipoon 100 gr ja lapaset 50 gr.

Puikot: Addi-pyöröt 7.0 pipo ja 3.5 lapaset

Ohje: idea tästä ohjeesta

Uudestaan aloitus, nyt numeroa suuremmilla puikoilla ja lisäsin vielä yhden silmukan nurjiin osuuksiin. No nyt tuli hyvä ja joustavakin.

pipo.JPG

 

Epäonnistuneesta piposta lanka purkautui sitä mukaa kun puikoille neuloutui lapaset, samalla palmikolla kuin pipossa. Lanka yksinkertaisena.

pipot.JPG

lapaset.JPG

 

Marks & Kattens on ruotsalainen, tai ainakin ollut mutta saattaa nykyään olla jotain muuta. Oli miten oli mutta tämän langan vyötteessä lukee selkeästi: Made in Turkey. Reilusti kerrotaan mistä lanka on peräisin eikä asiakas kuvittele ostavansa pohjoismaista lankaa.

KS