Osa 5.

Monta kesää mietin lähtöä saareen, mutta en vain saanut aikaiseksi ryhtyä tuumasta toimeen. Arvelutti lähteä sinne yksin ja kohdata rantakalliot ja kivet, metsä ja meri joihin liittyy niin paljon muistoja sekä Jokesta että Jukasta.

Olen ollut vuoden masentuneena sairaslomalla ja vaikeimman kautta käynyt läpi elämääni ja nyt sitten ilmeisesti aika oli kypsä pakata kimpsut ja kampsut ja teltta kainalossa mennä sinne takaisin. Se on muuten sama teltta, joka oli matkassa jo vuonna -71! Siis paljon nähnyt ja kokenut asumus mutta on edelleen hyvässä kunnossa. Ensi kesäksi on jo suunnitteilla hankkia hieman suurempi teltta, tai mahdollisesti tehdä uusi vanhan "huvilatelttani" putkille.

Saaressa oli paljon vanhoja tuttuja ja oli mukavaa, kun vastaanotto oli vilpittömän iloista. Heti tuntui, että olen tullut omaan porukkaan ja kuin en olisi poissa ollutkaan. Uusiinkin telttailijoihin tutustui helposti.


Sama vanha ja hyväksi havaittu paikka oli vapaana ja asetuin siihen. Tälle paikalle ei tuuli tuiverra ja se on lähellä "palveluita" (vesipiste, PuuCee, keittis) ja merta.
Vanhat haamut eivät alkaneet kummittelemaan ja jo toisena päivänä päätinkin olla pidempään kuin alkuun suunnittelemani viikko. Lopulta siellä meni siis viisi viikkoa ja vielä pari elo-syyskuun vaihteen viikkoa olin melkein autiolla saarella.

Välillä sain seurakseni Rakastajani. Hän ei ollut aikaisemmin käynyt saaressa mutta ihastui heti paikkaan ja sen välittömään ilmapiiriin ja tulikin sitten käymään useamminkin.

Huomaavainen mies huolehtii parranajosta myös leiriolosuhteissa!


"Kampaus" oli suojeltava auringonpaahteelta.Kuten jo aiemmin mainitsin, niin sää oli suosiollinen. Aurinkoa ja hellettä riitti, merivesi oli sopivan lämmintä mutta kuitenkin virvoittavaa eikä siinä ollut sinilevää. Muutama sadekuuro osui yöaikaan. Olihan välissä tietenkin myrskyäkin ja yksi sateinen viikonloppu.

Näkymä rantakallioista silmientasolta:1.9.2005 Oli kuulas, kirpeä ja tyyni aamu. Kahvi rannalla maistui erinomaisen hyvältä.Sama päivä, sama paikka! Päivällä oli suorastaan helle. Kudin edistyi ja välillä etsin pieniä kiviä ja merenhiomia puunpaloja ym. mukavaa talven askarteluja varten.
Ranta oli autio, pari saarenkiertäjää kulki ohi. Meri oli peilityyni eikä yhtään venettä liikkeellä. Hiljainen ja rauhallinen päivä siis. Nyt alkoi levähippuja ilmestyä rantaveteen niinpä uiminen jäi väliin tällä kerralla.Jatkuu . . . joskus

KS