Kaunissaaressa KIPpailtiin 9.6. Osanotto oli aika vähäistä, ehkä ensi vuonna pidetään välivuosi. Toisaalta lauantaisin on kiirus sinne ja tänne; kaupalle ja saunaan.

Taitaa harvemmin KIP-tapaamisessa olla takkatuli lämmikkeenä;)

 

Nyt oli myös Paloturvallisuus-info vielä lisäksi. Se jäi multa katsomatta koska kauppalaivalla tunsin, että joku tuijottaa mua. Katsoin ovelle ja kesti muutaman sekunnin ennekuin tajusin, että sehän on Outi-M! Vain kaupunkitamineissa tavatut ihmiset ovat aina erinäköisiä retkivaatetuksessa.

Outi-M ja miehensä tulivat päiväretkelle. Kiva, kiva oli tavata. Ja mitkä tuliaiset! KIITOS Kiitos niistä, en nyt koko lastia tässä luettele mutta kaikki oli mieluisaa ja maistuvaa. Päivä oli sään puolesta hyvä, ei satanut mutta ei pahemmin paistanutkaan. Kalliolla syötiin eväitä ja sitt pariskunta kiersi saaren kahdestaan. Sain Outilta kivoja kuvia sähköpostilla ja luvan käyttää niitä. Eka on "olohuoneestani" ja toka kivikoltani, mitä lie siinä naureskelen.

Maapallo on pyöreä, toteaa Outi.

Tuliaisena oli mm. itsetehty lettutaikina, oikeata kermavaahtoa ja mansikoita pakkasesta! Laivan kevät-aikataulusta johtuen vierailuaika oli sen verran lyhyt, että plädäreitä en ehtinyt kävijöille paistaa, vaikka se kyllä on jo talon tapa, että plädärit kuuluu paistaa. Illaksi mereltä pukkasi sakea kylmä sumu joten paistaminen jäikin sunnuntaille.

Ensin oli halottava muuta pölli, tulen viritin Lännen keittikselle, joka on nyt niin viihtyisä kun syksyllä kaadettiin varjostavat puut ja risukot raivattiin.

Nam, nam! Hyviä olivat ja loput lämmitin seuraavana päivänä pihvien jälkkäriksi.

Outi oli varannut mukaansa kynän ja paperia siltä varalta, että en olekaan paikalla. Mulla on kyllä pihalla, juomavesikannun luona, vieraskirja purkissa ja siellä lyijykynä, eli jos mua ei näy jätä viesti vihkoon.

Jossain aiemmissa Suvikoijan tuntomerkkikuvissa on vielä vanha sininen terassilippa yms. mitä ei enää ole. Tässä Outin ottama tuore kuva. Teltan päällä on siis valkoinen pressu ja se paistaa polulle aikas näkyvästi.

 

Edellisessä kirjoituksessa kuvattu kivilintu on jo mennyt rikki. Ehkä se oli liian lähellä kulkuväylää mutta kun se iso kivi oli just siinä niin siihen sen linnun tein. Kiviteokset syntyy useimmiten just siihen ja silloin kun silmä siinä jotain hahmottaa. Myös löytämäni supin leukaluiden puolikkaat hampaineen katosivat "näyttelystäni" sekä penninraha, joka oli ollut paikoillaan jo pari vuotta. Kaikki kelpaa . . .

KS

PS Joku jo ihmetteli, missä Pronksi lankakauppa on ja kiitos Pialle, jolta sain sähköpostitse tiedon:

"Ravelryssa joku osasi tänään kertoa, että Pronksi on taas muuttanut ja
löytyy tällä hetkellä osoitteesta Aia 4 Rimi-markettia vastapäätä.
"

ks