Sabado

Valokuvia tässä aamutuimaan selailen - täällähän aika on tunti vähemmän kuin kotimaassa - , ja tulin nyt vain kirjoittamaan eli kertomaan, että täällä On Kylmä! En valittaakseni viileyttä vaan ihan vain tiedoksi, että ei tätä nyt kannata kadehtia. Onneksi kukaan ystävä ei juuri nyt ollut tänne tulossa ns. Espanjan lämpöön.

Vaikka tämä alue näyttää olevan ilmeisesti Euroopan lämpimin paikka niin yöllä on ollut miinuksella, aamulla herätetessä olohuoneessa oli vain noin +8 astetta, lasitetulla terassilla noin +4 mutta sitä oli aurinko ehkä vähän nostanut sillä miinusta näyttää mittarin muisti! Tämä on tosi hyvää harjoitusta kevään teltta-asumista ajatellen. Tässä sääsivu, jota seuraan El Tiempo.

Täällä talot eivät ole mitenkään lämpöeristettyjä, lattiat ovat kaakelia tai jotain muuta kylmää kivimateriaalia, ikkunat yksinkertaisia yms. Normaali säätilassa tämä onkin ihan hyvä, kesän helteillä asunnot pysyvät viileinä.

Etupihalla olevassa sadevesiastiassa on 5 mm jääkerros, ihan kuin ikkunalasi!

X X X

Uskokaa tai älkää, eilen perjantaina oli taas pyhimysjuhla. Tosin ilmeisen pienimuotoiset juhlat joka paikassa, Teuladassa olisi ollut tällaista leivonnaista tarjolla. En mennyt palelemaan. Tästä pyhimyksestä löytyy tietoa vaikka kuinka ja paljon mutta pääasia on se, että tämä St. Blaise on kurkkusairauksien pyhimyst/hoitaja! Kaikkeen sitä pyhimyksiä löytyykin. Myös sairaat eläimet tämä hoitaa.

Katolisen kirkon pyhimykset ja enkelit sivulla on tämä rukous:

"Saint Blaise, pray for us that we may not suffer from illnesses of the throat and pray that all who are suffering be healed by God's love.

Saint Blaise, rukoile puolestamme, että emme kärsisi kurkku-sairauksista ja rukoile, että Jumalan rakkaus parantaisi kaikki, jotka siitä sairastavat."

(Kuva: St. Blais.com sivulta)

KS