Inkku tuli kesäkuun lopulla kylään ja tutustumaan "uuteen kotiini". Mukana hänellä oli villatakki, jonka olen neulonut hänelle kesällä 2003!

Silloin ei ollut blogista tietoaakaan (eikä edes nettiä) niin neuleen kuvaaminen ei käynyt edes mielessä. Tässä nyt kuvat ja kopio vanhasta tekstistä blogin alkuajoilta.

"
Heinäkuun alussa siskontyttö Ingela kysyi kauniisti: osaatko kutoa. Minä siihen, että kyllä. Niin sain tilauksen villatakista ja lähdimme lanka- ja malliostoksille Menitaan. Värin piti olla juuri tietty ruskea. Löytyihän se, mutta se oli sitten se kaikkein ohuin villalanka: Pirkanmaan käsityön ohut Pirkka.

Mallissa olisi pitänyt olla salmiakkiruutua ja ehkä palmikkoa. Eihän sellaista löytynyt, ainakaan tälle langalle sopivaa. Valittiin perusvillatakkimalli, Pirkanmaan kotityön ohje Kotiliedessä 16/98, johonka sitten tekisin muun ohjeen mukaan näitä koristeita ja ostettiin palmikkopuikkokin.

Palmikkoa en ollut koskaan tehnyt ja jäi nytkin tekemättä. Lanka ei pysynyt pikkupuikossa enkä ymmärtänyt miten sitä piti vinksautella. Päädyin tekemään salmiakit siirretyillä silmukoilla. Huh, en ole mikään matikkanero niin menihän siinä hieman aikaa ennen kuin kuvio oli suunniteltu. Työ eteni kuitenkin suht joutuisasti. Kudin oli aina matkassa ja puistonpenkille istahtaessa syntyi mukavasti muutama rivi.

Kauluskin takkiin piti tehdä. Hanna Jaaksin kirjasta Nyt neulomaan sain vinkkejä miten sellainen tehdään. Koska kuvioiden välissä oli helmineuletta, tein kauluksen tällä neuleella. Lopuksi kirpputorin mukavasti rapisevasta nappilaatikosta sopivat napit ja takki oli valmis. Saaja oli tyytyväinen ja minä itseeni, että olin osannut tehdä sen melkein omasta päästä.
"

Salmiakin olen silmukka silmukalta merkinnyt ruutupaperille, sivussa on sitten runsaasti merkintöjä neulotuista kerroksista. Laskelmia on monia ja paperia on kulunut!
742353.jpg

Hihassakin on yksi rivi kuviota.
742357.jpg

Kaulus edestä ja takaa.
742355.jpg742356.jpg

742354.jpg
(en seli-selittele...)

KS