HUOM: Tallinnassa saattaa tapahtua muutoksia yks kaks,
niinpä en mene takuuseen näiden tietojen
paikkansapitävyydestä enää kuukauden kuluttua.

Tässä on ensin "yleistä höpinää".

Tätä seuraavissa kirjoituksissa on kauppa kerrallaan. Pääset niihin rullaamalla alaspäin tai suoraan haluamaasi kauppaan linkillä klikkaamalla sen nimeä alla olevalla rivillä.

1. Karnaluks  2. Liann Lõngad  3.Pronksi Lõngapood  4. Löng ja Löngast  /Wool&Woollen 5. Lõngad "kosmos-kulmalla"  6. Veimewakk Järvekeskus  7. Jolleri, Olde Hansa 8. Etno

 Kauppojen kuvia on myös Kuvagalleriassani, jossa voit klikata kuvat suuremmiksi.

YLEISTÄ HÖPINÄÄ

Raha, Viro on siirtynyt EURO-aikaan, siellä on käytössä myös pienet kolikot; 1 ja 2 centtiset.

Liikenne

Tallinnalla on sivusto, josta löytyy kartta ja Reittihaku. Sillä kannattaa jo kotona katsoa paikat ja reitit valmiiksi niin jää enemmän aikaa lankojen hiplaamiseen.

Välillä = usein ee-palvelimet ovat valitettavasti niin tukossa, ettei tuonne sivustolle pääse mutta kannattaa yrittää.

Busseilla, ratikoilla ja trollikoilla pääsee hyvin kaikkiin paikkoihin. Reittihaussa voi valita joko Auto tai Julkinen kulkuneuvo. Itse käytän vaihtoehto Autoa kävelymatkoihin, koska tämä antaa yleensä suoremman reitin kuin bussi-/ratikka-reitit.
Hakuun syötetään mistä-mihin, ja "julkinen liikenne" –hakuun myös kellonaika ja päivä milloin haluaa matkustaa.
Sataman osoitteena olen käyttänyt pysäkinnimeä Linnahall, se on noin siinä esim. Merekeskuksen .

Ratikka

Karnaluksiin pääsee hyvin raitiovaunuilla 2 sataman läheltä, ja 4 Virun tietämiltä, sekä satamasta myös bussilla 2. "Autobussijaam" (tai Keskturg käy myös)  on pysäkki, jolla pitää jäädä pois. Ratikkalippu maksaa kioskilta ostettuna 0,95 tai 10:n matkan lippuvihkon ostaessa 0,80. Kulkuneuvosta ostettuna tuplahinta!

Taksi
Karnaluksiin menen joskus taksilla satamasta ajan säästämiseksi. Nyt taksit jo tietävät Hermanni-kadun ja sen käsityöpaikan hyvin, niin paljon me suomalaiset siellä käymme. Hermanni-katu on yksisuuntainen joten sinne ajetaan outoja pikkukatuja ja kujia, älä heti pelästy. Jotkut ajavat isoa Tartu-katua ja taksin oikeudella kääntyvät Hermannille. Taksimatka maksaa n. 15 euroa, riippuu taksin lähtömaksusta, joissa on hieman eroa taksiyhtiöstä riippuen. Katso, että taksamittari laitetaan päälle.

Taksien ikkunoissa on tarrat, jotka kertovat lähtömaksun yms. Ja jos ei pyynnöstä saa kuittia, ei tarvitse matkaa maksaa. Jos epäilet kuskia ja kyytiä, älä mene siihen vaan ota seuraava vapaa auto.

The Baltic Guidesta luettua: "Tallinnaan on vihdoinkin tullut taksiyhtiö, jonka autot ovat uusia, palvelu ammattitaitoista ja – ennen kaikkea – laskutus rehellistä. Tallink Takso, keltaisia autoja. Voi tilata helposti myös suomalaisella kännykällä lyhytnumerosta 1921."

Baltic Guidea kannattaa lukea ennen matkalle lähtöä, ajankohtaisista tiedotteista saa hyvää tietoa (kuten em. taksijuttu) ja saattaapa löytyä juuri se vinkki kauppasta, mitä et ole tiennyt olevan olemassa mutta jonka haluat ehdottomasti ostaa tyhjäksi matkallasi.

Kauppojen osoitteita:

KARNALUKS-tukku, K.A. Hermanni 1, II-kerros, avoinna: ma-pe 9-17.00, la 9-15.00,  http://shop.kl24.ee/

LÖNG JA LÖNGAST, Wool & Woollen = WW, uusi lankakauppa Karnaluksia vastapäätä,Tartu mnt 60

LIANN LÕNGAD, Kaubamaja B korpuse galerii, I-kerros, avoinna: joka päivä 9-21.00  http://www.liann.ee/

PRONKSI LõNGAPOOD, Aia 4, Tallinn 10140, avoinna: ma-la 10-19.00, su 10-17.00, tel/Fax +372 6610622 / GSM +372 5179811, e-mail: anuabozenko ”miukumauku” hot.ee

LõNGAD -kauppa Kosmos-elokuvateatterin kulmilla, Pärnu mnt 46, +372 646 3589 / Epp,  Vanha, pieni puutalo

ABAKHAN FABRICS, Tartun ja Hermannin kulmassa = kangaskauppa on nyt samassa talossa kuin Karnaluks, Tartun puolella on piha-aukio ja siellä sisäänkäynti.

PUU ja PUTUKA POOD, Vene 6, sisäpihalla, portinpielessä lukee mm. Suklaakahvila ja Masters Courtyard

VeTa, Pikk 6, vanha kaupunki, Raatihuoneen torin tuntumassa,  http://www.veta.ee/www?id=294

KANGADZUNGEL, Tartu mnt 35. Todella suuri kangaskauppa. Nauhat ja muut tilpehöörit on hyvässä järjestyksessä, jos Karnan sekavuus ahdistaa niin täältä löytyy helpommin.

ETNO-kauppa, Tartu mnt 6

APOLLO kirjakauppa,  Solaris-kauppakeskuksessa

FOORUM-kauppakeskuksessa: HELLO KITTY kauppa, LUSH saippuakauppa, kangaskauppa, ynnä muita paremman tavaran kauppoja

NORDECENTRUM, satamassa:

* VÄVARS kaupassa pellavakankaita, korutarvikkeita, sekalaista askartelutarviketta yms.

* NOVALUX, halpahallikauppa, kaikkea kivaa edullisesti

* RIMI ruokakauppa

* KAHVILA ja RUOKAPAIKKA

SADAMARKET, Vironvilla kauppa on 2. krs. kauppa nro 213

JÄRVE-keskus, Pärnu mnt 238, Tallinn 11624. Iso kauppakeskus bussi/taksimatkan päässä keskustasta. KÄSITÖÖJAAM (Veimevakk) on uudistunut ja suurentunut, valikoima on laaja: langoista Fimo-massoihin.