Jokunen aika sitten kirjoitin neulovani kolmiohuivin Natura-langasta. Aloitinkin, mutta kuvio ei ollut hyvä näin paksulle langalle. Purin työn. Aloitin uuden: Novitan syksylehdestä malli 35 ruutuvirkattu huivi. Tosi tylsää ruutu ruudun perään.
Tänään tupsahti postiluukusta Kauneimmat Käsityöt nro 6/2005. Ja siitähän se sitten löytyikin sopiva malli, nro 18.

Tämä purkuun:
15688.jpg

Purkamisen jälkeen mustia villakoiria suorastaan vyöryi lattialla.

Lanka kerälle ja uusi alku:
15689.jpg

Jees, tästä tulee hyvä ja on mielenkiintoisempi virkata kuin pelkät ruudut.

Illansuussa kävimme Marjutin kanssa hieman ostoksilla Menitassa. Ehkä tiedätte: ei paljon mitään. . .
Ostin vain ja ainoastaan mitä tarvitsin: 2 kerää alpakkaa. Jostain syystä varastossani on vain silkkihuiveja eikä yhtään itsetehtyä. Asia tulee nyt korjattua, olen jo aloittanut kaulaliinan neulomisen. Siitä pitäisi tulla pieni ja söpö, villakangastakin kanssa pidettävä.

15690.jpg

Lankakassien kanssa astelimme pienen matkan mäkeä ylös tänne kotiini kahville. Eikös ostokset ja kahvikupillinen ole eräänlainen "must"? Kakkukeisarin leivareita ei ollut tarjota mutta kyllä keksitkin hyviä olivat. Juteltiin niitä näitä mukavia kunnes Marjutin oli aika lähteä Jussinsa kanssa syömään. Eteisessä lankapussista sitten hypähti laatikollinen PuikkoNalleja, jotka saivat jäädä asumaan tänne ja pitämään silmukat kiltisti puikoilla. Kiitos :))

KS

EDIT: Alpakka kaulaliinan resepti, jota kommenteissa kysyttiin:
Malli: Lesley Stanfieldin Neulemallit kirjasta pitsimalli nro 222.
Luotu 47 s puikoille 3. Neulon 3 s ainaoikeata, 19 s mallikerta, 3 o, 19 s mallikerta, 3 s ainaoikeata. Tulee noin puikon levyinen.