EDIT 20.30: Tiedoksi, että huomenna keskiviikkona Radio Suomi klo 18.06 on Linnunlaulujen toivekonsertti! Mä aina odotan ja kuuntelen tän, haahka on paras ääni mutt nyt olis kiva kuulla laulurastas.

* * * 

Martes, semana 6.

Tänään oli kiva kuljeskelu sää, kävelin hieman naapurikaupunki Benitachell´issa (Benitatxell). Se on suunnilleen samankokoinen kuin Teulada. Toisaalta se vaikutti kyllä isommalta. Ainakin se on paljon asutumman tuntuinen. Talot ovat siistissä kunnossa, kadut kapeita ja jyrkkiä. Kaupungista en löytänyt sopivaa" tietoisku-linkkiä" teille, joitakin olisi ehkä ollut mutta tänään on netin lataus tosi hidasta, Googlettamallahan tietoa löytyy jos sitä haluaa.

Kirkonmäeltä näkymää hallitsee MONTGO vuori. Itseasiassa se näkyy melkein missä vain täällä liikkuessa. Se on 753 metriä korkea ja tosi massiivinen. Olis kiva mennä sinne vaellusretkelle, sen verran Googlesta katselin maisemia yms.

 

Hieman suuntaa vaihtamalla näkyy Javea (Xavea) ja meri vuorien välistä.

 

Kirkko on samanlainen kuin muutkin täällä näkemäni kirkot, Iglesia de Santisima María Magdalena . Tornissa on kello, joka lyö aikamerkkiä vähän väliä. Teuladan kirkonkello kuuluu tänne kotiin asti, välillä se soittaa jotain sävelmääkin.

Talon seinässä kaunis kuva

Pari kuvaa jyrkistä kaduista.

 

"Kaupungintalo", en oikein tiedä mikä täällä on kaupunki ja mitä jonkin hallintoalueen pääkallonpaikka tms.

 

Tällaisia painokangas Jeesus-vauvoja roikkuu monissa parvekkeissa kaikissa taajamissa missä olen ollut, kuvia olen nähnyt kaksi erilaista.

Seimi leipomon ikkunassa

 

Pienen kaupan edessä on merkitty Inva-pysäköinti sallituksi.

 

Muutama leveämpikin katu siellä on;)

 

Kaikissa taajamissa on kaikki paikat siistejä, ei ole tupantumppeja, ei purukumia, ei räkäklönttejä yms. Roska-astioita sattuu kohdalle usein, jopa sellaisia joissa on maan päällä vain ihan normi-roskis mutta niiden kitaan pudotetut roskat menevätkin maan alla olevaan isoon säiliöön. Semmosia tarttis stadiinkin, siellähän niitä on vain torien yhteydessä.

Mutta jos jossain sattuu olemaan tyhjä tontti, "ei kenenkään maata", niin se onkin sitten roskan ja rojun peitossa. Pulloja ja tölkkejä on niin, että suomalainen pullonkerääjä olis täpinöissään. Täällä ei ole mitään pullonpalautus tai -pantti systeemiä. Jonkin verran roskia pitää lajitella mutta aika alkeellista sekin on. Kun se EU määrää kaikenlaista muuta turhaa niin se voisi kyllä määrätä "pullopantti"-systeemin pakolliseksi kaikkiin maihin.

 

Tällaisia kappeleita on myös useita siellä sun täällä.

KS