Osan saaressa neulotusta olenkin jo esitellyt tässä kirjoituksessa, valmiita ja keskeneräisiä.

Yritän nyt saada loput laitettua esille, eli itselleni arkistoiduiksi;)

BINGO-TOPPI

Sen alussahan oli pienen pieni ongelma: neule oli mennyt kierteelle mutta korjasin vian leikkaamalla neuleen. Hyvä tuli, saumaa ei näykään ja on tuo ainakin toistaiseksi pitänyt hyvin. Neulo on mieluisa ja paljon sitä saaressa kehuttiinkin, väri oli monen mielestä tosi hyvä. Monta kuvaa saatte kiusaksenne, "hovikuvaajan" ottamat on kaikki niin kivoja. Kiitos P!

Lanka: ONline Linie 163 Bingo, 100 % puuvilla. Lankaa kului 250 grammaa, päättelykerrokseen jouduin jo solmimaan pätkiä viimeisille senteille.

Puikot: Addi-pyöröt, yläosassa 3.5 ja helmaosa 4.5. Isommalla puikolla sain alaosasta löysemmän, laskeutuvamman.

Ohje: ihan omasta päästä. Aloitettu hieman rinnanalta ylöspäin ja kun se oli valmis jatkoin alaspäin niin pitkään kuin lankaa tosiaankin riitti. Aloitus oli virkkausaloitus, ohje esim. Ullassa, josta sai hienosti silmukat otettua.

* * *

MIEHEN VILLAPUSERO

Jo muutaman vuoden on ollut puhe, että Ripelle pitäisi tehdä villapusero, yllätyksenä. Tänä kesänä Seija sitten sai mut ylipuhuttua, hän osti langat Marsulta Lankamaailmasta ja minä neuloin. Neuloin koko helteisen heinäkuun, siinä ja monta suunniteltua työtä tekemättä. Väri on harmaa, musta olis pitänyt olla - tai ehkä punainen. Koko on just nippanappa sopiva eli saaja totesi: 'väärä väri ja väärän kokoinen'. Kyllä se päällä sitt venyy sopivaksi, kalliolle kun en saanut silleen pingotettua, että olis neule avautunut. Noh, oli se ihan tyytyväinen ja ehkä otettukkin. Vahinko vaan että rupes ottamaan tän jälkeen, olis jäänyt multa pusero neulomatta jos oisin osannu tuon ennustaa.

Lanka: Viking Ville, n. 900 grammaa

Puikko: Addi-pyörö 3.5 resorit, 4.0 vartalo

Malli: Novita Kalastajaneule. Kaulusta en tehnyt ohjeen mukaan vaan pituudeltaan yksinkertaiseksi ja italialainen päättely. Se on kiva, joustava ja siisti.

 

* * *

POLVISUKAT itselle

Alkukesästä kun kävin Stadissa niin ostin Tikatasta paksumpaa sukkalankaa kun viileinä iltoina totesin, ettei mulla ole paksuja polvareita.

Lanka: Regia 8-fädig, 200 grammaa (eli kaikki mitä ostin)

Puikko: Addi-pyörö 3.5

Malli: perussukka mutta neulottuna ihan erilailla: virkkausaloituksella nilkasta kärkeen normaalisti, sen jälkeen nilkoista yhtäaikaa ylös niin pitkään ku lankaa riitti. Ai miks näin monimutkaisesti? No kun mä en osannu laskea silmukoita tälle paksummalle langalle kärjestä aloittaen! Mulla on hyvä ohje ohuemmalle langalle mutta . . .  seli-seli.

* * *

UNISUKAT itselle

Saareen teki mieli saada mukavat lämpöiset unisukat. Marja kävi Tallinnassa ja tilasin langan tuomisina.

Lanka: Fortissima Alpaka 50% merino, 25 % alpaka, 25 % polyamid. Kulutus 65 gtammaa

Puikko: Addi-pyörö 2.5

Malli: perussukka varpaista alkaen, kaks yhtäaikaa.

 

* * *

 

Sitten tuli tehtyä kaksi mörvelöä: Liian pienen kynsikkään ja sormikkaat, jossa on liian lyhyet sormet. Uudet on jo tekeillä.

Täss oli neuleet, laitan vielä yhden virkkauksen ja pari neuleliinaa omina posteinaan.

KS