Meni taas reilu kuusi viikkoa saaressa tosi mukavasti. Nyt piti tulla kissavahdiksi viikonlopuksi kun Ville on reissussa. Eipä ole pojasta "kotivahdiksi", pikkupihamme on kuin villi viidakko:

* voikukkaa ja puuntaimia on runsaasti

* ohdake tai mikälie takiainen on tunkenut itsensä lattialautojen välistä

* nurmea ei ole vaan piiitkää heinää tms., johan sinne kissakin eksyy

* nämä pitäisi olla jotain angervoja, jotka kukkivat vuoron perään, siis melkein koko kesän olis jotain väriä mutta eihän nää ole edes kasvaneet (kuva on väärinpäin, sorry)

* etupihan hortensia kukkii oikein tosissaan, vaan ovat notkollaan ja maata viistävät. Tarttee ehtiä joku tuki niille tehdä -   jostain ja jotenkin.

 

Päivä kului ostoksilla. Huh huh mikä melu ja hälinä stadissa, kaupoissa, metrossa ja bussissa on!

Ostin otsalampun, vaikka ei pitänyt milloinkaan enää sellaista hankkia kun ensimmäinen ei koskaan toiminut kunnolla. Kaunis sieniveitsi piti myös saada, monen monta vuotta olen sellaisella karvalakkimallilla sieniä poiminut ja putsannut. Ja pitihän mun saada LED-aurinkokenno-valo kun Kaikilla Muillakin on, mutta tällaistsa lyhtymallista ei oo vielä näkynyt muilla.

Kaikenlaista muutakin tarpeellista oli kassi pullollaan, pääasiassa tietysti ruokaa kun kauppalaiva ei enää kulje ja kuukauden meinaan vielä saaressa majailla.

Patja selän alle ja pressu pään päälle, eli teltan katolle ja tästä riittää sadekatostakin. Patjan osto tuli tarpeelliseksi kun sain Arrulta sängyn, sellaisen retkihetekan. On se näin "vanhan" jo aika siirtyäkin ilmapatjalta vähän korkeammalle nukkumaan, on ylösnousukin sitten helpompaa;)

 Eilen illalla, ja yöllä, yritin Googlella löytää patja- ja pressukauppaa, siis niin, että olisin vaan mennyt kauppoihin ja ostanut tarvitsemani. Ei onnistunut millään, patjoja ja pressuja löytyi mutta ei sellaista kun tarpeeni oli.

Ekaks menin Kaasuvaloon ostamaan pari butaanipulloa kaasulamppua varten, sitä täytyy jo muutama tunti iltaisin pitää päällä. Sitt Hagiksen Etolaan. Juu, oli siellä patjoja mutta mikä hinta! Familon-merkki tietysti maksaa mutta en ollut osannut edes unta nähdä, että vaahtomuovipatja maksaisi 170 euroa. Huh huh, en ostanut.

Sitt hurautin metrolla Itikseen ja kirppikselle, jossa ei ollut yhden yhtä patjaa. Jysk oli sitt seuraava kauppa ja siellähän patjoja oli vaikka kuinka. Sopivan kokoinen olis maksanu 70 euroa mutta se oli alennuksessa ja hintaa 40 euroa. Säästin siis hurjasti. Sitt viereiseen Prismaan ja pressukin löytyi, sekä se otsalamppu ja paljon ruokaa, namia ja tietysti tupakkaa (hyi hyi).

Tässä vaiheessa tavaramäärä oli jo niin valtava, että mietin mitens tästä kotiin oikein pääseen. Ihana Tintti on luvannut kuskata mua kun tarvis on. Jep, mutta puhelin oli eri paikassa kuin mä ja niin apujoukko jäi soittamatta. Olisin rohkeasti pyytänyt vielä koukkaamaan Bilteman kautta pari pikapuristinta ostamaan:)

Prisman eteen tuli tilattu taksi ja kysyin kuskilta josko hän voisi tilata mullekin taksin. Ei voi, ei ole sellaisia laitteita, joilla saisi yhteyden keskukseen! Just joo! Siinä hetkessä menetin taas kerran uskoni asiakaspalveluun ja sisuuntuneena raahauduin metrolle, ja bussille, ja kotiin. Taas tuli ajamattomasta taksimatkasta paljon säästöä!

Kotona huomasin heti, että bussikortti ei ole tullut kotiin asti. Bussimatka sujuikin rattoisasti tutun miehen (*) kanssa jutellessa, eihän siinä sitt voi huomata jos kortti putoaa, (*vilkutus* Anittan suuntaan, hih.) Soitto HKL:ään ja sain tiedon ko. bussin aikataulusta. Siispä pysäkille ja ajallaan sama bussi tuli ja kas ihmettä: bussikortti oli tuotu kuljettajalle. Molemmat oltiin iloisia ja soitin sitt vielä HKL:n ystävälliselle naiselle (hitsi ku nimi unohtui) ja kerroin kortin löytyneen, iloinen oli hänkin. Usko asiakaspalveluun palautui.

Ja vielä vähän säästöä kun Cittarista sai kolme kahvipakettia kympillä! Joo, ostin lohtujäätelöä: Carte Dorin Minttu-suklaahippujädeä. Sen voimalla tässä nyt kirjoitan, oli pitkä ja rasittava päivä enkä viime yönä nukkunut hyvin, muutaman tunnin vain.

Vähän parturoin puutarhaa, ja sain hortensiankin tuettua. Kynityltähän tuo näyttää mutta on huomattavasti siistimpi. Jyskin iso kassi tuli täyteen heinää yms. ja vielä pieni muovikassi täyttyi aidan vierellä rehottaneesta hiirenvirnasta.

Joku säätö on tainnut "jotenkin itsekseen muuttua" kun on epäselviä kuvia. Kassi kyll kerran putos ja kamera kolahti niin että . . . .

Oon pessyt pyykkiä, silittänyt, hakenut kellarista teltan vanhat verhot jotka tulee nyt taas käyttöön. Oon paistanut pihvin+keittänyt perunat+tehnyt kermamuhennettuja saaren kanttarelleja ja syönytkin tämän herkkuaterian. Kissojen vessoja en kyll enää jaksa ruveta pesemään, sorry katit.

Nyt ette saaneet saaritarinoita mutta en vaan nyt jaksa enää miettiä mitä kirjoittaa ja missä järjestyksesssä.

HeissuliVei taas ja tavataan syyskuun puolessa välissä!

Mukavaa ja satoisaa loppukesää kaikille

toivottaa KristiinaS

PS Paljon kiitoksia kaikista kommenteistanne edellisiin kirjoituksiin.

PPS Mä käytän puhelinta oikeasti niin vähän, että saan laskun vain noin kaksi kertaa vuodessa! Ne laskuttaa vasta ku 25 euroa on maksettavana! Eikä mulla edes ole mitään ilmaisia perhepuhelu- tms. sopimuksia. Niih.